• Elon Musk, criticat în China pentru că doi dintre sateliții SpaceX „aproape” s-au prăbușit în stația sa spațială.
  • În ambele ocazii, sateliții au intrat pe orbite care au forțat operatorii stației spațiale să schimbe cursul.
  • Numeroși utilizatori chinezi de rețele de socializare l-au atacat pe Musk și companiile.

Beijingul a dezvăluit că stația sa spațială a trebuit să facă manevre pentru a evita coliziunea cu doi dintre sateliții SpaceX ai lui Musk, relatează El Mundo.

Internauții chinezi l-au criticat marți pe miliardarul Elon Musk, după ce Beijingul a dezvăluit că stația sa spațială a trebuit să facă manevre pentru a evita coliziunea cu doi dintre sateliții săi SpaceX, dând o lovitură reputației magnatului.

Stația spațială chineză Tiangong a fost nevoită să efectueze „verificări preventive de evitare a coliziunii” în timpul a două „întâlniri apropiate” cu sateliți Starlink ai SpaceX în iulie și octombrie, potrivit unui document prezentat de Beijing, luna aceasta, agenției spațiale a ONU.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În ambele ocazii, aceștia au intrat pe orbite care au forțat operatorii stației spațiale să schimbe cursul, se arată în document.

Numeroși utilizatori chinezi de rețele de socializare l-au atacat pe Musk și companiile sale pentru aceste incidente, un hashtag ajungând la 87 de milioane de vizualizări marți dimineață.