• Testarea pentru Covid-19 în laboratoarele private acreditate ar putea fi oprită
  • Centrele private aflate în contract cu statul nu au primit banii pentru testele făcute până acum
  • Reprezentantul Patronatului spitalelor private: Nu putem să susţinem costurile la nesfârşit
  • Nelu Tătaru: Aşteptăm acele deconturi pe care trebuia să le facă DSP-urile pentru ca noi să declanşăm plata

Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, te anunţă că statul nu a acoperit nici acum costurile pentru testele RT PCR realizate în laboratoarele spitalelor private. Asta în condiţiile în care, spune Hotoboc, 50% din testele RT PCR, solicitate de autorităţi, se fac în unităţile medicale private.

Nelu Tătaru ţi-a spus recent că problema este la DSP Bucureşti, care nu a trimis la timp deconturile, însă astfel de probleme au avut şi mai multe DSP-uri din ţară. Ministrul te asigură că plăţile către centrele acreditate vor fi făcute în perioada imediat următoare. 

La DSP Bucureşti, Dr. Oana Nicolescu a fost înlocuită cu generalul Ionel Oprea, aşa că acesta trebuie să rezolve acum urgent ce nu a reuşit fosta conducere, mai ales că banii pentru decontarea acestor teste au fost deja alocaţi: peste 50 de milioane de lei pentru testele făcute în laboratoarele din Bucureşti.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dacă situaţia va fi blocată în continuare de hârtii nefăcute la timp, în raportările zilnice am putea vedea o scădere importantă a numărului de teste făcute. Ori capacitatea mare de testare este tocmai una dintre armele cu care se poate ţine în frâu pandemia.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: „În zilele următoare se va face plata. Aşteptam acele deconturi pe care trebuia să le facă DSP-urile pentru ca noi  să putem declanşa plata. Deci tot DSP-urile sunt de vină? Tot de la DSP, dar ţine de fiecare DSP în parte, sunt anumite DSP-uri cu anumite deficienţe şi acolo nu s-a făcut plata“.

Cristian Hotoboc, preşedinte PALMED: „Până în momentul de faţă nu s-a plătit niciun leu. Dacă nu se vor lua măsuri urgente noi vom fi din păcate nevoiţi să sistăm această colaborare, pentru că nu putem să susţinem costurile la nesfârşit. Gândiţi-vă  că trebuie să plătim reactivi, trebuie să plătim consumabile, personalul medical şi aşa mai departe“.