• Pentru că nu au cu ce să-i hrănească, oamenii din Maroc sunt nevoiți să-și vândă caii.
  • Pentru mii de musulmani, caii sunt principala lor sursă de venit.
  • „Îmi e frică de viitor”, spune un bărbat în timp ce aștepta lângă faimoasa piață Jemaa El-Fnaa, sperând că cineva își va dori o plimbare cu trăsura.

Majoritatea turiștilor experimentau splendoarea Marrakech-ului dintr-o trăsură cu cai, acum însă, străzile sunt pustii, iar în lipsa lor, turismul Marocului este paralizat. Pandemia coronavirusului i-a obligat pe oameni să-și vândă caii, principala lor sursă de venit.

Abdenabi Nouidi și-a vândut calul preferat cu 150 de dolari, bani cu care a cumpărat mâncarea celorlalte animale care mor de foame. „Îmi e frică de viitor”, spune bărbatul în timp ce aștepta lângă faimoasa piață Jemaa El-Fnaa, sperând că cineva își va dori o plimbare cu trăsura, scrie AP.

„Dacă ai un magazin, îl poți închide. Dacă vinzi bunuri, le depozitezi. Dar imaginați-vă că aveți … cai care trebuie să mănânce, să bea și să aibă parte de îngrijiri medicale”, adaugă Abdeljalil Nouidi.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1
Marrakech – Sursa foto: Profimedia

În aceeași situației se află mii de musulmani care își întrețin familiile din banii turiștilor pe care îi plimbă cu trăsura.

Regatul nord-african și-a închis ușile pentru străini, pe 2 martie, atunci când a fost confirmat primul caz de coronavirus. De asemenea, recent autoritățile au interzis călătoriile interne în opt orașe, inclusiv Marrakech.

Spana, organizația britanică pentru protecția animalelor din străinate, timp de 3 luni, a livrat hrană pentru 600 de cai din Marrakech, dar și din orașul vecin Aït Ourir.

„Atunci când a fost impusă carantina, ne-a fost foarte clar că multe dintre animalele care muncesc în Marrakech vor avea nevoie de ajutorul nostru”, a spus Hassan Lamrini, medic veterinar al organizației Spana din Marrakech.

„Nu există prea multe lucruri în lume de care să-mi pese mai mult decât de aceste animale. Ele sunt viața mea”, a declarat Boujamaa Ninich, care a dedicat 50 de ani pentru a lucra cu SPANA. Își petrece săptămâni întregi într-o mică încăpere din centru pentru a se asigura că animalele sunt bine îngrijite.