• Premierul țării s-a întâlnit cu președintele PPE din Parlamentul European, pe care l-a asigurat că România se angajează să implementeze reformele și să accelereze programul de investiții pentru aplicarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
  • Grupul PPE este cea mai mare grupare politică din cadrul legislativului european de la Bruxelles, reunind 179 de deputați europeni.
  • Premierul României a mai subliniat că impactul sever şi multidimensional al agresiunii militare ruse asupra Ucrainei reclamă solidaritate sporită şi acţiuni susţinute de asistare a refugiaţilor ucraineni.

Premierul Nicolae Ciucă avut, luni, o întrevedere cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, căruia i-a spus că Guvernul este angajat deplin să implementeze reformele şi să accelereze programul de investiţii pentru aplicarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În cadrul schimbului de opinii, premierul României a asigurat că Guvernul este angajat deplin şi consecvent să implementeze reformele şi să accelereze programul de investiţii pentru aplicarea, de manieră cuprinzătoare şi coerentă, a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Prim-ministrul, Nicolae-Ionel Ciucă, a arătat că România înţelege pe deplin beneficiile semnificative ale politicii de coeziune, iar avantajele importante pe care le aduce această politică europeană pot fi mai bine utilizate, inclusiv, prin anumite flexibilităţi care să amelioreze capacitatea de absorbţie a statelor membre”, potrivit unui comunicat de presă.

Grupul PPE este cea mai mare grupare politică din cadrul legislativului european de la Bruxelles, reunind 179 de deputați europeni.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Conform sursei citate, Guvernul României va valorifica la maximum toate instrumentele europene pentru intervenţia în sprijinul mediului de afaceri şi al întreprinderilor româneşti, obligate să opereze pe o piaţă afectate de criza energetică şi de situaţia de securitate din vecinătatea imediată a României.

„Premierul României a subliniat că impactul sever şi multidimensional al agresiunii militare ruse asupra Ucrainei reclamă solidaritate sporită şi acţiuni susţinute de asistare a refugiaţilor ucraineni. În strânsă conexiune, obiectivele imediate, la nivel UE, trebuie să vizeze consolidarea rezilienţei energetice, prin accesarea de noi surse care, pentru România, înseamnă gaz natural şi energie nucleară ca resurse de tranziţie”, se arată în finalul comunicatului Executivului.