• „M-am îmbrăcat şi am plecat pe uşă, am ieşit pe la un gard pe acolo”, astfel își povestește escapada din spital un pacient din Iaşi
  • Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a regândit schema de pază a unităţii sanitare după acest incident
  • Un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii spune că asistenţii ar trebuie raporteze imediat către medici, medicii către conducere

Scapă, dacă poți! Scena 1 – Cum ați fugit? Pe uşă. Aşa povesteşte un bărbat care a fugit în urmă cu două zile din Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Omul are infecţia Covid 19 şi a mai avut o tentativă să fugă din spital, însă a fost prins de autorități.

Managerul unităţii sanitare a spus că a cerut un echipaj de jandarmi la prefectură pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple. Doar că echipajul nu a venit, aşa că managerul a regândit schema de pază a spitalului.

Scena 2 – Ce urmează? Medici sub acoperire sau polițiști îmbrăcați în halate albe.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Fiecare spital are paza lui, dacă sunt probleme apelează la structurile statului, dar de obicei externalizat. Să fie vigilenţi, să raporteze imediat asistenţii către medici, medicii către conducere. Acum spitalele, cele non Covid, sunt destul de goale, se observă mai uşor când  un pacient părăseşte spitalul”, spune Dr. Nicolae Dragoş Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Scena 3 – Din păcate însă, episoadele cu pacienții cu Covid-19 care o rup la fugă din spitale, se tot repeat, indiferent de numărul și cantitatea amenzilor. Zilele trecute, alte două femei infectate cu noul coronavirus au plecat din Spitalul Colentina. Din instituția medicală au ajuns direct în taxiul, unde l-au pus în pericol și pe taximetrist.

Nu este singura situaţie în care românii nu respectă regula ieșirii din spital. Până acum, polițiștii au deschis dosare penale pentru aproximativ 450 de persoane.

Sursa foto: Profimedia