- Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţie în numai 3 zile.
- Firmele verificate nu au respectat regulile de lucru cu această substanţă.
- „Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari”, Nicolae Hurduc, chimist.
Poliţia a evitat dezastre precum cel din Beirut. Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţişti, în numai 3 zile, în portul Constanța.
Advertisment
La razii, poliţiştii au constatat că firmele verificate nu păstrau azotatul de amoniu în condiții legale. Un chimist îți explică despre normele de siguranță care se impun atunci când azotatul de amoniu trebuie să fie depozitat.
„Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari: în principiu, între 3 şi 400 de grade.
Recomandări
Și dacă în apropiere nu este o sursă foarte bogată de apă, astfel încât, în momentul aprinderii azotatului de amoniu, incendiul să fie stins imediat”, a explicat Nicolae Hurduc, chimist.
- Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
- Gorizia și Nova Gorica devin o singură capitală. Europa celebrează diversitatea prin GO 2025.
- USR cere demisia Președintelui Klaus Iohannis
- Nicolas Sarkozy rămâne vinovat de corupție, conform deciziei Curții Supreme din Franța. Verdictul inițial a fost reconfirmat
- Întoarcerea acasă a astronauților NASA a fost amânată din nou. Decizia a fost luată în urma întârzierilor în pregătirea capsulei Dragon
Partenerii noștri