- Elefantul din specia „Somali sengi“ are dimensiunea unui șobolan
- Micuțul elefant este cunoscut pentru rapiditate, deoarece aleargă cu 30 de km/oră
- Elefantul era dat dispărut de 50 de ani
Nu o să-ți vină să crezi, dar este chiar un elefant – unul de dimensiunea șobolanului, căruia oamenii de știință îi pierduseră urma de 50 de ani. El a fost redescoperit în Cornul Africii, scrie The Guardian.
Advertisment
Elefantul din specia „Somali sengi“ poate alerga cu aproximativ 30 km/h și trage pe „trompa“ minusculă furnicile. El nu a mai fost analizat de cercetători din 1968. Dacă ești curios cum au ajuns pe urmele lui oamenii de știință, îți spun că, în 2019, aceștia și-au propus să caute animalul urmând sfaturile localnicilor din regiune, dar nu în Somalia, unde au fost făcute cercetările anterioare, ci în Djibouti. Localnicii au putut identifica creatura din fotografii vechi cu Houssein Rayaleh, de la Asociația Djibouti Nature.
Ce au făcut cercetătorii pentru a-l găsi? Ei bine, echipa de oameni de știință a pus peste 1000 de capcane cu unt de arahide, fulgi de ovăz și drojdie în diverse locații în care ar fi putut fi animalul. Au prins un astfel de elefant în prima capcană așezată într-o zonă uscată, stâncoasă, acesta fiind identificat datorită porțiunii de blană de pe coada lui, care îl distinge de alte specii de sengi. În total, capcanele au atras 12 elefănței. Analiza ADN a arătat că elefanții somali sengi sunt înrudiți cu alți sengi care trăiesc în Maroc sau Africa de Sud.
Recomandări
„A fost uimitor. Când am deschis prima capcană și am văzut micuțul fir de păr de pe vârful cozii, ne-am uitat unul la altul și nu ne-a venit să credem“, povestește Steven Heritage, un om de știință de la Duke University din SUA.
- Fostul guvernator al regiunii Kursk susține că trupe ruse au jefuit casele oamenilor din zona de graniţă
- Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
- Linkin Park revine în centrul atenției. Trupa lansează azi noul album, „From Zero”
- INS: Cheltuielile de cercetare-dezvoltare au reprezentat 0,51% din PIB în 2023
- Instalaţiile care produc zăpadă artificială au fost puse în funcţiune pe pârtiile din Poiana Braşov
Partenerii noștri