• Liderii țărilor occidentale continuă să sancționeze acțiunile lui Putin, iar după apariția dovezilor cu atrocitățile din Bucha, era de așteptat ca Rusia să își piardă și calitatea de membru în Consiliul pentru Drepturile Omului.
  • Miroslav Tascu – Stavre, analist de Politică Externă, consideră că atitudinea oficialilor ruși nu trebuie să îngrijoreze comunitatea internațională.
  • Igor Munteanu, fost ambador al Republicii Moldova la Washington, vede în această excludere un mesaj, cum că Rusia nu își poate folosi influența și banii pentru a-și asigura un sprijin, în cadrul organismelor internaționale.


Liderii țărilor occidentale continuă să sancționeze acțiunile lui Putin, iar după apariția dovezilor cu atrocitățile din Bucha, era de așteptat ca Rusia să își piardă și calitatea de membru în Consiliul pentru Drepturile Omului.

Înaintea votului, reprezentantul Rusiei la ONU a cerut respingerea propunerii de excludere, pe motiv că realitatea este alta, decât cea prezentată. Acesta a amenințat cu măsuri viitoare punitive.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Miroslav Tascu – Stavre, analist de Politică Externă, consideră că atitudinea oficialilor ruși nu trebuie să îngrijoreze comunitatea internațională.

Igor Munteanu, fost ambador al Republicii Moldova la Washington, vede în această excludere un mesaj, cum că Rusia nu își poate folosi influența și banii pentru a-și asigura un sprijin, în cadrul organismelor internaționale.

Rusia este a doua țară care pierde calitatea de membru în Consiliul pentru Drepturile Omului. În 2011, Libia a fost suspendată, după violențele provocate de forțele fidele lui Muammar Gaddafi.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, consideră firească această excludere a Rusiei.