• Scholz a declarat că este de părere că Germania va putea să oprească importul de petrol rusesc „în acest an”.
  • În timpul vizitei la Londra, într-o conferință de presă cu premierul britanic, cancelarul german a declarat că țara sa „lucrează activ” pentru a deveni independentă de petrolul rusesc.
  • Acesta a adăugat că renunțarea la gazul rusesc necesită timp, investiții și infrastructură, deși Germania avea pregătite măsuri pentru a deveni independentă de importurile de energie rusească „înainte de începerea războiului”.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că este de părere că Germania va putea să oprească importul de petrol rusesc „în acest an”, conform CNN.

Vorbind la o conferință de presă cu premierul britanic, Boris Johnson, în timpul unei vizite la Londra, Scholz a declarat că Germania „lucrează activ” pentru a deveni independentă de importurile de petrol rusesc.

Cancelarul german a declarat că el crede că Germania va putea să pună capăt importurilor în acest an, dar a adăugat că va fi nevoie de mai mult timp pentru ca Germania să renunțe la gazul rusesc.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Renunțarea la importurile de energie rusească necesită investiții și infrastructură, a spus Scholz, adăugând că Germania a pregătit măsuri pentru a deveni independentă de importurile de energie rusească „înainte de începerea războiului, deoarece știam că această problemă va apărea”.