• Pink Floyd va lansa, vineri, după o pauză de douăzeci și opt de ani, o nouă melodie, intitulată „Hey, Hey, Rise Up!”, în sprijinul poporului ucrainean.
  • Piesa, prima înregistrată de Pink Floyd după albumul „The Division Bell” (1994), este interpretată de solistul ucrainean, Andriy Khlyvnyuk, din grupul rock „Boombox”, alături de chitaristul şi vocalistul David Gilmour şi bateristul Nick Mason.
  • Toate profiturile generate de single-ul „Hey, Hey, Rise Up!” vor fi direcţionate către ONG-ul „Ukrainian Humanitarian Relief”.

Trupa britanică Pink Floyd va lansa, vineri, după o pauză de douăzeci și opt de ani, o nouă melodie, intitulată „Hey, Hey, Rise Up!”, în sprijinul poporului ucrainean.

Piesa, prima înregistrată de Pink Floyd după albumul „The Division Bell” (1994), este interpretată de solistul ucrainean, Andriy Khlyvnyuk, din grupul rock „Boombox”, alături de chitaristul şi vocalistul David Gilmour şi bateristul Nick Mason. Potrivit Variety, la melodia înregistrată pe treizeci martie au contribuit basistul Guy Pratt şi clăparul Nitin Sawhney.

Toate profiturile generate de single-ul „Hey, Hey, Rise Up!” vor fi direcţionate către ONG-ul „Ukrainian Humanitarian Relief”, a anunţat, joi, legendara trupă rock pe contul său de Twitter.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Noi, la fel ca mulţi alţii, am simţit furia şi frustrarea faţă de această acţiune dezgustătoare de invadare a unei ţări independente, paşnice şi democratice şi faţă de uciderea poporului ei de către una dintre cele mai mari superputeri din lume”, a scris, pe Twitter, Gilmour, care are o noră ucraineană şi nepoţi de la aceasta.

Piesa a fost compilată în studio după preluarea vocii lui Khlyvnyuk dintr-un clip înregistrat de artistul ucrainean în piaţa Sofiyskaya din Kiev şi postat pe Instagram. În acel loc simbolic, Khlyvnyuk a interpretat o cunoscută melodie ucraineană de protest, al cărei ultim vers dă titlul noii piese Pink Floyd. Artistul se află, în prezent, într-un spital din Kiev, cu o rană de şrapnel la picior, conform Variety.

Luna trecută, Pink Floyd a retras toate lucrările sale din 1987 încoace și toate proiectele solo ale lui Gilmour de la toți furnizorii de muzică digitală din Rusia și Belarus „pentru a fi alături de întreaga lume în condamnarea fermă a invaziei Rusiei în Ucraina”.