• Președintele țării a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura.
  • Acesta a mai adăugat că „în ciuda negocierilor între aliați, în această primăvară, vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”.
  • Premierul Belgiei a declarat că prezența trupelor belgiene ar putea fi una pe termen lung și totodată, suplimentată, dacă se constată că teritoriul NATO este amenințat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura. „Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a spus șeful statului.

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost o surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a declarat președintele, Klaus Iohannis, la conferința de presă, organizată marți, cu premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Șeful statului român și-a exprimat speranța ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem și care e realitatea, care sunt nevoile. În realitate, noi am crescut postura pe frontiera de est a alianței semnificativ deja. Părerea mea este că prezența este una pe termen lung, dacă constatăm, însă, că teritoriul NATO este amenințat, evident că putem spori prezența foarte rapid”, a spus Alexander De Croo.