• Cu scopul de a trezi interesul față de mediu și schimbările climatice, Ziua Pământului a luat naștere în 1970 la inițiativa senatorul american Gaylord Nelson.
  • În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.
  • De atunci, Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu.

Cu scopul de a trezi interesul față de mediu și schimbările climatice, Ziua Pământului a luat naștere în 1970 la inițiativa senatorul american Gaylord Nelson.

În primul an, circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri, au celebrat planeta Pământ. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA

De atunci, Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu.