• Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, sâmbătă, va fi trimisă pentru prima dată şi comunităţilor din Ucraina şi Republica Moldova.
  • Pe aeroportul din Suceava, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent, sâmbătă, de la ora 20:00, împreună cu delegaţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, primind, după tradiţie, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim, transmite Patriarhia Română.
  • Totodată, va fi prezentă pe aeroport şi o delegaţie de preoţi din regiunea Cernăuţi.

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, sâmbătă, va fi trimisă pentru prima dată şi comunităţilor din Ucraina şi Republica Moldova.

Pe aeroportul din Suceava, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent, sâmbătă, de la ora 20:00, împreună cu delegaţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, primind, după tradiţie, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim, transmite Patriarhia Română.

Totodată, va fi prezentă pe aeroport şi o delegaţie de preoţi din regiunea Cernăuţi.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
PARISUL LUMINAT
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ

Lumina Sfântă care ajunge în România va fi transmisă şi pentru câteva comunităţi creştine din Ucraina.

De asemenea, pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, vor primi Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor aflaţi la Bucureşti pentru a o prelua de delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim.

Sfânta Lumină va fi oferită apoi doar delegaţilor protopopiatelor şi parohiilor, credincioşii urmând apoi a o primi la Slujba de Înviere.

„Este prima dată când fraţii noştri de peste Prut vin la Iaşi pentru a primi Lumina Sfântă adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române din Ţara Sfântă. Aceasta va fi transmisă apoi, pe cale terestră, în întreaga Mitropolie a Basarabiei”, transmit reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

„Vă transmitem că în noaptea de Înviere, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, persoanele refugiate din Ucraina se vor putea bucura de momente de mângâiere duhovnicească prin posibilitatea de a participa la Slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, aşa cum se slujeşte în Ucraina.”, mai transmite Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

„După slujbă, aceştia se vor putea bucura de ospitalitatea românească, conform tradiţiei pascale. Dealtfel, în toate cele trei puncte vamale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor (vămile Sculeni, Stânca Costeşti şi Rădăuţi Prut), unde se asigură, în continuare, permanenţa în vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, în perioada pascală vor fi oferite, pe lângă cele de strictă necesitate, şi produse tradiţionale.”