• Șeful diplomației americane și ministrul apărării din SUA vor merge, pentru prima dată, în Ucraina, de la începutul invaziei ruse, pentru a discuta despre cererea Ucrainei de a primi arme mai puternice.
  • Vizita, anunţată sâmbătă de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi cea mai înaltă vizită la nivel înalt a oficialilor americani în această ţară de la începutul războiului, la 24 februarie.
  • „Ne-am dori să avem… arme grele puternice. De îndată ce vom avea (mai multe arme), de îndată ce vor fi suficiente, credeţi-mă, vom recuceri imediat acest sau acel teritoriu, care este ocupat temporar”, a spus Zelenski.

Secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul american al apărării Lloyd Austin urmează să viziteze, duminică, Kievul pentru a discuta despre cererea Ucrainei de a primi arme mai puternice după două luni de luptă cu forţele ruseşti invadatoare.

Vizita, anunţată sâmbătă de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi cea mai înaltă vizită la nivel înalt a oficialilor americani în această ţară de la începutul războiului, la 24 februarie.

Casa Albă nu a confirmat niciun plan de călătorie pentru Blinken şi Austin. Departamentul de Stat şi Pentagonul au refuzat să comenteze.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

În timp ce războiul intră în cea de-a treia lună, nu se întrevede un sfârşit al luptelor care au şocat lumea, au ucis mii de oameni, au redus oraşele la ruine şi au obligat milioane de locuitori să-şi părăsească locuinţele.

„Mâine vom discuta despre această listă exactă de arme care sunt esenţiale pentru noi şi despre ritmul livrărilor”, a declarat Zelenski la o conferinţă de presă dramatică, sâmbătă seara, într-o staţie de metrou.

„Ne-am dori să avem… arme grele puternice. De îndată ce vom avea (mai multe arme), de îndată ce vor fi suficiente, credeţi-mă, vom recuceri imediat acest sau acel teritoriu, care este ocupat temporar”.

Autor: Iulian Moșneagu