• Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.
  • Potrivit Ukrinform, Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene  a declarat că a distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, 5 rachete de croazieră și 9 UAV.
  • Nu se cunosc detalii despre țările care livrează astfel de sisteme antiaeriene, însă cel mai probabil sunt țări din blocul ex-sovietic care dețin aceste arme de pe vremea URSS.

Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.

Sistemul de rachete S-300 își îndeplinește eficient activitatea împotriva unei părți semnificative a obiectelor ocupanților ruși și poate doborî avioane, rachete de croazieră și rachete balistice la o distanță de 5 până la 150 de kilometri. În același timp, nu contează la ce distanță zboară o țintă – 10 metri sau 27 de kilometri”, au transmis ucrainenii într-un comunicat.

Forțele aeriene ucrainene au distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, cinci rachete de croazieră și nouă UAV. Desigur, cifrele sunt oferite de partea ucraineană și nu pot fi verificate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

La rândul său, Rusia se laudă că a distrus astfel de sisteme antiaeriene furnizate Ucrainei, la mijlocul lunii aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că rachetele rusești Kalibr au distrus patru