• Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, Oleksiy Danilov, a confirmat declarațiile serviciilor secrete britanice, care vorbesc despre o mobilizare generală ordonată de Vladimir Putin în Rusia în 9 mai.
  • Cu toate acestea, Danilov e convins că Ucraina „are un număr suficient de militari care au venit la birourile militare de înregistrare și înrolare”, pentru a face față unei invazii de proporții.
  • Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, anunțase acest scenariu încă de acum patru zile, semn că informația a ajuns deja la Londra și Washington.

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, Oleksiy Danilov, a confirmat declarațiile serviciilor secrete britanice, care vorbesc despre o mobilizare generală ordonată de Vladimir Putin în Rusia în 9 mai. Rămâne de văzut cum va fi primită vestea de poporul rus, a explicat Danilov.

„În ceea ce privește situația din 9 mai: există informații de la informațiile noastre militare, de la GUR, că Rusia, pe 9 mai, vor anunța o mobilizare generală. Este greu de spus cât de mult îi va ajuta și cum va deveni în cele din urmă o problemă pentru Putin”, a declarat oficialul de la Kiev potrivit Radio Svoboda.

Referitor la următorul val de mobilizare din Ucraina, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a declarat: „Astăzi avem un număr suficient de militari care au venit la birourile militare de înregistrare și înrolare. În prezent, există antrenament, coaching. Dispunem de un număr suficient de oameni pentru a ne putea apăra țara”, a adăugat Danilov.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Serviciile secrete britanice au anunțat în urmă cu patru zile că Vladimir Putin va declara în 9 mai o mobilizare generală în rândul bărbaților ruși, justificată drept o luptă contra nazismului de pretutindeni.

Informația a fost făcută publică de Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării.

Președintele Vladimir Putin se pregătește să profite de sărbătorirea Zilei Victoriei, pe 9 mai, pentru a spune poporului rus că duce un război – nu o operațiune militară specială – în Ucraina”, a declarat ministrul.

„De fapt, cred că ceea ce încearcă să facă este să pună bazele pentru un anunț cu ocazia sărbătorii lor de Ziua de Mai a celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-și acoperi eșecul, care, dacă vă amintiți, este o operațiune specială, cum o descriu ei.

Va trebui să recunoască, dacă vrea să mobilizeze mai mult poporul rus, că este vorba de un război. Acum nu poate recunoaște asta spunând: am greșit. Va trebui să recunoască încercând să dea vina pe toți ceilalți, și cred că acesta este un pas înainte”, a adăugat ministrul.