•  Vânzările pentru pâinea proaspătă au scăzut cu peste 60%
  • Reprezentanţii ANPC spun că nu există niciun risc de infectare cu noul virus prin alimente
  • Aflaţi în autoizolare, oamenii s-au apucat să îşi facă singuri pâine acasă, iar astfel au crescut vânzările la făină și drojdie

Pâinea caldă nu se mai vinde ca odinioară. După ce ani la rând am fost cei mai mari consumatori de pâine din Europa, în ultima vreme dăm semne că încercăm să îngropăm acest top. Coronavirusul ne-a schimbat inclusiv obiceiurile de consum. Astfel, de teama infectării, oamenii nu mai cumpără pâine neambalată. Acum, sunt preferate produse care pot fi păstrate mai mult timp.

Producătorii de pâine spun că traficul a scăzut cu mai mult de 50% şi asta a avut un impact major asupra produselor cu perisabilitate.

Totodată, reprezentanţii ANPC te asigură că nu există riscul să te îmbolnăvești de COVID-19 prin alimente şi îți recomandă doar să respecți regulile de igienă date de autorităţi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În timp ce vânzările pentru pâine scad, drojdia şi făina se vând acum „ca pâinea caldă”. Vânzările de drojdie au crescut de 3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.