• Hackerii au spart, din nou, televiziunile de stat rusești pentru a difuza un mesaj despre războiul din Ucraina tocmai în ziua în care Rusia celebrează cea mai importantă sărbătoare a sa, Ziua Victoriei.
  • Hackerii au schimbat numele fiecărui program difuzat de televiziunile rusești în „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii ai lor uciși. Televiziunile și autoritățile mint. Nu războiului”.
  • Atacul asupra televiziunilor rusești a fost revendicat de hackerii de la Anonymous care au declarat „război” Rusiei după ce președintele Vladimir Putin a ordonat declanșarea „operațiunii militare speciale” în data de 24 februarie. 

Hackerii au perturbat, luni, parada de Ziua Victoriei din Rusia, deturnând posturi de televiziune pentru a-i acuza pe ruși că au „sânge pe mâini” din cauza războiului din Ucraina.

Hackerii au schimbat numele fiecărui program difuzat de televiziunile rusești în „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii ai lor uciși. Televiziunile și autoritățile mint. Nu războiului”.

Un site de știri rusesc a prezentat, de asemenea, materiale anti-război profund critice la adresa lui Putin, însă care au dispărut rapid.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Nu a fost imediat clar cum au apărut articolele și mesajele negative din meniurile TV. Cu toate acestea, gruparea Anonymous, care au vizat anterior mass-media rusești, a fost unul dintre cei care au distribuit videoclipuri ale hackingului televiziunilor la începutul zilei de luni, fără a-și asuma în mod direct meritul pentru aceasta.

„Bună dimineața, Moscova”, au scris pe Twitter hackerii în engleză și rusă, adăugând emoticonul „¯(ツ) ⁄ ¯”.

Presa rusă a fost obligată să facă o acoperire pro-Kremlin după ce o nouă lege a fost adoptată la începutul războiului, amenințând cu 15 ani de închisoare pentru jurnaliștii care contrazic versiunea oficială a guvernului. Aceasta a forțat multe operațiuni media străine să părăsească țara.

Atacul cibernetic de luni a afectat telespectatorii din întreaga Rusie, a declarat East2West News.

MTS, cel mai mare operator de rețele de telefonie mobilă din Rusia, a confirmat că multe dintre canalele sale, inclusiv NTV Plus, Rostelecom și Wink, s-au numărat printre cele piratate, a precizat serviciul de știri.

„Un atac cibernetic a fost efectuat asupra canalelor de difuzare a programelor de televiziune rusești, din cauza căruia abonații ar putea avea inscripții extremiste în grila de difuzare”, a declarat MTS, potrivit serviciului de știri.