• Legislaţia spaniolă face parte dintr-o reformă mult mai amplă în domeniul sănătăţii reproducerii, care va include modificări ale legilor privind avortul din ţară. 
  • Sursele de presă care au văzut părţi din lege au raportat că aceasta urmează să fie prezentată cabinetului la începutul săptămânii viitoare.  
  • Proiectul include, de asemenea, prelungirea concediului de maternitate plătit înainte de naştere şi modificări ale legilor privind avortul prezentate la începutul acestui an de ministrul pentru egalitate, Irene Montero.

Spania plănuieşte să introducă un concediu medical pentru femeile care suferă de dureri menstruale severe, potrivit presei.

Legislaţia spaniolă face parte dintr-o reformă mult mai amplă în domeniul sănătăţii reproducerii, care va include modificări ale legilor privind avortul din ţară. Sursele de presă care au văzut părţi din lege au raportat că aceasta urmează să fie prezentată cabinetului la începutul săptămânii viitoare. 

Potrivit proiectului, vor fi permise trei zile de concediu medical pentru perioadele dureroase, cu un bilet de la medic, care ar putea fi extins la cinci zile, temporar, pentru dureri deosebit de intense sau incapacitante, potrivit BBC. Dar nu este de aşteptat să se aplice celor care suferă de un disconfort uşor. 

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Aceasta face parte dintr-o abordare mai amplă de tratare a menstruaţiei ca pe o afecţiune de sănătate, care include, de asemenea, eliminarea TVA-ului pentru unele produse de igienă, aşa-numita „taxă pe tampoane”, şi punerea la dispoziţie gratuit a produselor de igienă în centrele publice, precum şcolile şi închisorile. 

Proiectul include, de asemenea, prelungirea concediului de maternitate plătit înainte de naştere şi modificări ale legilor privind avortul prezentate la începutul acestui an de ministrul pentru egalitate, Irene Montero.

 Aceasta include eliminarea cerinţei ca persoanele cu vârste de 16 şi 17 ani să facă avort fără permisiunea părinţilor sau a tutorilor, introdusă în 2015 de un alt guvern.  Propunerea de lege va include, de asemenea, reguli mai stricte în ceea ce priveşte maternitatea surogat, care este interzisă în Spania.