• Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor şi a salariului minim pentru a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a negat că problemele economice ale ţării sunt legate de războiul din Ucraina.
  • Cu o inflaţie anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil” pentru economie.
  • Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiştii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că majorează pensiile şi salariul minim din Rusia. Experţii susţin că este o încercare a liderului de la Kremlin de a minimaliza impactul războiului din Ucraina asupra economiei ruseşti, potrivit Reuters.

Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor şi a salariului minim pentru a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a negat că problemele economice ale ţării sunt legate de războiul din Ucraina.

Cu o inflaţie anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil” pentru economie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Când spun ‘dificil’, nu înseamnă că toate aceste dificultăţi au legătură cu operaţiunea militară specială„, a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Stat de la Moscova.

Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiştii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Chiar şi cu o creştere de 10% a salariului minim şi a pensiilor, specialiştii se aşteaptă ca veniturile reale ale ruşilor să scadă cu 7,5%, iar salariile reale să scadă cu aproape 6% în acest an. Ei mai estimează ca sărăcia va creşte la 12,6% în acest an, de la 11% în 2021.

Salariul minim din Rusia este în prezent de 13.890 de ruble (250 de dolari) pe lună, în timp ce pensia medie se ridică la 18.521 de ruble pe lună.