• Judecătorii din Portland o găsesc pe Nancy Crampton Brophy vinovată de uciderea soțului său, bucătarul Daniel Brophy în iunie 2018.
  • Daniel Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea să lucreze la Institutul Culinar din Oregon.
  • În 2011, scriitoarea a publicat un eseu despre posibile motive pentru asasinarea unui soț, de la bani până la infidelitate.

Un juriu din orașul american Portland, Oregon, a condamnat-o pe romanciera care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, pentru că și-a împușcat mortal soțul.

Juriul format din 12 persoane a găsit-o miercuri pe Nancy Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, vinovată de crimă de gradul doi, după ce a deliberat timp de două zile asupra morții lui Daniel Brophy, potrivit unor rapoarte citate de The Guardian.

Daniel Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea să lucreze la Institutul Culinar din Oregon, în sud-vestul orașului Portland.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

În 2011, scriitoarea a publicat un eseu despre posibile motive pentru asasinarea unui soț, de la bani până la infidelitate.

„În calitate de scriitor de suspans, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției. La urma urmei, nu vreau să petrec timp în închisoare. Și permiteți-mi să spun clar că nu-mi plac salopetele, iar portocaliul nu este culoarea mea.”, scria în introducerea eseului.

Șapte ani mai târziu, propriul ei soț era găsit împușcat. Arma crimei nu a fost găsită niciodată, dar scriitoarea are un pistol de tipul și calibrul celui care i-au adus moartea bărbatului.

Unul dintre procurori pretinde că femeia a schimbat țeava armei după crimă, ca să nu fie prinsă. Tot el dezvăluie și motivul asasinatului, banii. Soțul avea o asigurare de viață generoasă.

În verdictul lor, jurații au fost influențați de o frază din eseul „Cum să îți ucizi soțul”: „Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare o avem în noi când suntem împinși suficient de departe”, scria Nancy Brophy.

De asemenea, în eseu, femeia a cântărit avantajele și dezavantajele diferitelor metode: „Pistolele — zgomotoase, necesită o oarecare îndemânare. … Cuțite înseamnă sânge peste tot. Eww.”

Scriitoarea de 71 de ani a pledat nevinovată, declarând că nu a avut niciun motiv să își ucidă soțul, iar problemele lor financiare au fost în mare parte rezolvate prin pensia soțului ei.

Aceasta a mai adăugat că prezența ei în apropierea școlii culinare în ziua morții soțului ei a fost o simplă coincidență și că a parcat acolo pentru a lucra la o nouă publicație.

Scriitoarea își va afla pedeapsa săptămâna viitoare.