,,Dinastia Basarab are un nume cuman la origine, dar este aproape sigur deja europeană atunci când Negru Vodă și Basarab I conduceau Țara Românească” .

Dacă tot e ziua învățătorului pe 5 iunie, uite că ai ce învăța oricând. Și un volum precum ,,O istorie genetică (incompletă) a românilor”, lansat la Bookfest, îți arată cum se alcătuiește un puzzle uman. Iar fiecare dintre noi devine nu doar o parte ci și un întreg al istoriei dincolo de tot ce se cunoaște despre mișcările populațiilor la nivel european. Dar și dincoace. Așa cum îți arată Mihai G.Netea, un cercetător care adună în acest volum reperele de la care putem începe o discuție despre ceea ce ne leagă.

,,Lecția foarte importantă pe care ne-o dă istoria genetică a umanității este cât de apropiați suntem unii de alții” .

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

,,Variantele genetice asociate cu o inteligență sporită au fost selectate pozitiv și au devenit din ce în ce mai preponderente în genomul populațiilor europene (deci și al românilor) în perioada neolitică” .

,,În ceea ce privește markerii genetici de ADN autozomal, nu se poate face nicio distincție între populațiile care trăiesc în Moldova vestică (România), Republica Moldova sau Ucraina” .