• Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forţelor ruseşti în oraşul ucrainean Severodoneţk, a anunţat familia acestuia.
  • Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când „după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”.
  • Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Un fost soldat britanic a fost „împuşcat mortal” în luptele din Severodoneţk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când „după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”, a scris tatăl său pe Facebook.

Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forţelor ruseşti în oraşul ucrainean Severodoneţk, a anunţat familia acestuia.

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-şi continua cariera de soldat în alte domenii” şi a zburat în Ucraina, la scurt timp după aceea, pentru a ajuta la respingerea forţelor ruseşti şi pentru a antrena soldaţi ucraineni.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Anunţând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: „Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împuşcat şi ucis în oraşul Severodoneţk, Ucraina”.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare a confirmat că „sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina”.

„Echipa sa spune că toţi l-au iubit, la fel ca şi noi şi că a făcut o diferenţă masivă în vieţile multor oameni, nu numai în calitate de soldat, ci şi prin antrenarea forţelor ucrainene. Jordan şi echipa sa erau foarte mândri de munca pe care o făceau şi îmi spunea adesea că misiunile în care mergeau erau periculoase, dar necesare”, a mai declarat tatăl său.

Postarea lui Gatley, scrisă sâmbătă, a fost întâmpinată cu sute de mesaje de condoleanţe.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârşitul lunii aprilie şi era, de asemenea, un fost membru al forţelor armate britanice.

Un consilier al lui Zelenski îl numeşte pe britanicul ucis în Ucraina un „adevărat erou”

Mykhailo Podoliak, consilier al şefului biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, l-a numit pe fostul soldat britanic, Jordan Gatley, un „adevărat erou”.

„Este nevoie de mult curaj pentru a pleca de acasă şi a merge mii de kilometri pentru a apăra ceea ce crezi. Doar pentru că aşa îţi spune inima. Pentru că nu poţi suporta răul”, a scris Podoliak pe Twitter.

„Jordan Gatley a fost un adevărat erou. Ne vom aminti mereu de contribuţia sa la protejarea Ucrainei şi a lumii libere”.

Oraşul Severodoneţk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei ruseşti din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Lugansk din estul ţării, care se află încă sub control ucrainean.