• Serghei Lavrov a declară în timpul unei conferințe de presă că UE și NATO par să formeze o alianță pentru a lupta într-un război cu Rusia.
  • De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă „rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.
  • Comentariile vin în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Uniunea Europeană și NATO par să formeze un bloc pentru a lupta într-un război cu Rusia, potrivit baha.com.

Bineînțeles, vom privi cu realism comportamentul Uniunii Europene și vom urmări pașii reali pe care îi face„, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Azerbaidjan. De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.

Făcând o comparație cu pregătirea lui Adolf Hitler pentru cel de-al Doilea Război Mondial, Lavrov a afirmat că Uniunea Europeană, împreună cu NATO, asamblează o coaliție modernă pentru un conflict și, în cele din urmă, un război cu Federația Rusă„.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Comentariile vin în contextul în care Suedia și Finlanda au depus oferte de aderare la NATO și în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.