• Un indian de 20 de ani este numit „cel mai rapid calculator uman din lume”.
  • Poate să-ți spună în 26 de secunde care este rezultatul înmulțirii 73 ori 869.463.853.
  • Neelakantha Bhanu Prakash a suferit o fractură craniană, 85 de copci și multiple operații în urma cărora medicii nu i-au mai dat nicio șansă la o viață normală.

Este cunoscut drept cel mai rapid calculator uman din lume, la 15 ani de la un accident despre care medicii au spus că i-ar putea afecta capacitatea cognitivă pentru tot restul vieții, relatează CNN.

Neelakantha Bhanu Prakash are 20 de ani și-ți poate spune rezultatul înmulțirii 73 ori 869.463.853 în 26 de secunde, fără să aibă nevoie de un calculator.

Indienii îi spun „cel mai rapid calculator uman din lume”. Și nu numai indienii. Conform informațiilor din Limca Book of Records, echivalentul indian al Guinness World Records, mintea tânărului procesează numerele de 10 ori mai rapid decât un creier uman obișnuit.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

A câștigat aurul la Campionatul de Calcul Mental din 2020, din cadrul Olimpiadei de Sporturi ale Minții, premiu ce i-a oferit titlul de „cel mai rapid calculator uman din lume”.

De la un craniu fracturat și comă indusă de aproape 7 zile la capacități cognitive uimitoare

Însă, Bhanu nu a fost mereu așa: la vârsta de 5 ani a căzut de pe un scuter și și-a fracturat craniul. Medicii i-au pus 85 de copci, l-au operat de nenumărate ori și apoi au fost nevoiți să-l plaseze în comă indusă.

S-a trezit după aproximativ 7 zile, însă medicii au transmis părinților că din cauza loviturii puternice și a numeroaselor operații, capacitatea cognitivă a lui Bhanu ar putea fi afectată pentru tot restul vieții.

Timp de un an a stat în pat.

Accidentul acela mi-a schimbat ideea despre distracție și este principalul motiv pentru care sunt azi cine sunt, a mărturisit tânărul de 20 de ani.

Procesul de recuperare pentru Bhanu a fost anevoios, dar a găsit metode prin care să se distreze.

Își petrecea timpul jucând șah, făcând puzzle și mai apoi a început să progreseze la capitolul matematică.

Trebuia să facă ceva să-și țină mintea ocupată.

Îmi amintesc durerile de parcă au fost ieri. A fost cea mai traumatizantă experiență din viața mea. Nici măcar nu am putut merge la școală timp de un an. Tot ce puteam să fac ca să-mi revin erau jocurile puzzle și numerele, povestește Bhanu.

Părinții au fost nevoiți să ascundă oglinzile din casă

Numeroasele operații suferite de Bhanu l-au lăsat cu o cicatrice foarte urâtă. Părinții nu au vrut ca acesta să sufere, așa că au ascuns toate oglinzile din casă. Însă, Bhanu nu voia ca o cicatrice să-l definească. El nu era o rană adâncă provocată de un accident urât.

Pur și simplu m-a împins să cred că sunt bun la ceva în lumea asta și nu m-am lăsat până nu mi-am demonstrat mie asta, spune tănărul de 20 de ani.

De la „alterarea capacităților cognitive” la 50 de recorduri doborâte concurând împotriva unui legendar matematician indian

Deși medicii au crezut că Bhanu nu va fi un copil normal după accidentul de la vârsta de 5 ani, tânărul demonstrează 15 ani mai târziu că se poate.

A doborât 50 de recorduri câștigând competiții împotriva legendarului metematician din India, Shakuntala Devi.

De fiecare dată când bat un record, lumea din jurul meu încetinește. Totul devine blurat… se simte frumos și eliberator. Parcă neuronii se aprind și te simți capabil să faci orice în momentul acela. Orice îți imaginezi. Deci pot spune că mă simt ca un erou. Aproape ca un erou, mărturisește Bhanu.

La vârsta de 7 ani, Bhanu s-a clasat pe locul trei la categoria de sub-juniori în cadrul unui concurs de viteză în aritmetică. Performanța aceasta l-a făcut pe tatăl său să plângă. Tatăl său nu a fost impresionat de medalie sau de premiu, ci de efortul extraordinar al fiului său.