• Şcolile de stat sunt tot nepregătite pentru cursuri, deşi au stat 6 luni închise
  • Managerii şcolilor caută soluţii pe ultima sută de metri
  • Reprezentant al elevilor: Au stat şase luni şi n-au venit cu nimic nou

Nu aș vrea să fiu în locul tău, dacă ai copil de școală. Mai sunt mai puțin de două săptămâni până sună clopoțelul și nimeni nu știe nimic. Şcolile au stat închise mai bine de o jumătate de an. Dar pare că nu a fost destul. Încă nu sunt gata să primească elevii în condiții de siguranță. Parcă acum au aflat că în septembrie copiii vor reveni în bănci.

Anca Tîrcă e expert în educaţie și îți explică de ce am ajuns în situația asta. Regulile de la guvern au venit foarte târziu, așa că directorii şi profesorii nu au timp să le pună în aplicare.

Anca Tîrcă, expert în educaţie: Mai sunt două săptămâni până începe şcoala, iar, de obicei, în afara contextului pandemiei, în şcoli, în această perioadă erau multe de făcut.(…) Acum, şcolile, vor fi supraglomerate , profesorii, directorii cu pregătirile pentru începerea noului an şcolar.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Timpul e cea mai mică parte din problemă. Banii sunt adevărata provocare. Liviu Cotfasă, managerul Colegiului Naţional “Elena Cuza” din Craiova, știe cât costă adaptarea sălilor de clasă la condițiile impuse de epidemie.

Liviu Cotfasă, director C.N. “ Elena Cuza” Craiova: Probabil, vor fi probleme, mai ales de ordin finaciar că presupun nişte resurse financiare destul de mari.

Pe de altă parte, părinții și elevii privesc îngrijorați tot acest spectacol.

Victor, părinte: Timp nu mai este. Fizic nu mai este. Clar. Vom vedea ce vom face de acum înainte.

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Noi, când va începe şcoala, ne vom uita către managerii din comunitatea noastră, fie că sunt directori, primari. Ei vor ridica din umeri şi, din punctul acesta, pe bună dreptate pentru că nu au primit nişte reguli clare ca în baza acestora să ia nişte decizii.

Școlile particulare nu au așteptat normele de la Guvern, pentru că știau că acestea vor veni în ultima clipă. Așa că au început pregătirile din timp.

Cristina Bucă, managerul unei şcoli private: În aceste două spaţii, plus spaţiul din spatele nostru, vor fi construite 3 clase modulare. Ele sunt proiectate pentru a avea 60 metri disponibili pentru o clasă de 15 copii.