• Asociația Americană a Inimii a adăugat durata somnului la lista sa de verificare a sănătății cardiovasculare.
  • Pe lângă somn, noua listă a păstrat și din categoriile inițiale: dieta, activitatea fizică, expunerea la nicotină, indicele de masă corporală, lipidele din sânge, glicemia și tensiunea arterială.
  • Durata somnului a ajuns pe listă după ce cercetătorii au analizat noile descoperiri științifice din ultimul deceniu care au constatat că somnul joacă un rol important în sănătatea inimii.

Somnul contribuie la sănătatea inimii. Potrivit CNN, Asociația Americană a Inimii a adăugat durata somnului la lista sa de verificare a sănătății cardiovasculare. Aceasta face parte din Life’s Essential 8„, un chestionar care măsoară opt domenii cheie pentru a determina sănătatea cardiovasculară a unei persoane.

Pe lângă somn, noua listă a păstrat și din categoriile inițiale: dieta, activitatea fizică, expunerea la nicotină, indicele de masă corporală, lipidele din sânge, glicemia și tensiunea arterială. Durata somnului a ajuns pe listă după ce cercetătorii au analizat noile descoperiri științifice din ultimul deceniu care au constatat că somnul joacă un rol important în sănătatea inimii.

Persoanele care nu dorm suficient au o probabilitate mai mare de a suferi de obezitatea, hipertensiune și diabet”, spun doctorii.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Ce se înțelege printr-un somn sănătos

Adulții ar trebui să aibă între șapte și nouă ore de somn în fiecare noapte, a declarat Dr. Raj Dasgupta, specialist în îngrijirea critică pulmonară și somn. Cu toate acestea, oamenii trebuie să aibă un somn de calitate pentru a avea și beneficii, spune Dasgupta.

O persoană trece prin mai multe cicluri de somn noaptea. Există trei stadii ale somnului, iar în cel de-al treilea se intră în somnul profund, care reface organismul atât mental, cât și fizic, a explică doctorul.

Trezitul din somn des poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la creșterea nivelului de zahăr din sânge, care este asociat cu diabetul și obezitatea. Aceste afecțiuni contribuie la o sănătate mai scăzută a inimii și cresc riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă, transmit specialiștii.