• Scăderea biodiversității și războaiele reprezintă o amenințare uriașă la adresa supraviețuirii umanității, a avertizat Papa Francisc într-un discurs adresat participanților la o conferință pe tema Rezistența popoarelor și a ecosistemelor la stresul climatic”, relatează France-Presse.
  • Conferința de două zile, care se va încheia mâine, a fost organizată de Academia Pontificală de Științe.
  • Papa a făcut apel la țările cele mai avantajate din punct de vedere economic să își limiteze emisiile și să ofere asistență financiară și tehnologică zonelor mai puțin dezvoltate pentru a le permite să le urmeze exemplul”.

Scăderea biodiversității și războaiele reprezintă o amenințare uriașă la adresa supraviețuirii umanității, a avertizat Papa Francisc într-un discurs adresat participanților la o conferință pe tema Rezistența popoarelor și a ecosistemelor la stresul climatic”, relatează France-Presse.

Conferința de două zile, care se va încheia mâine, a fost organizată de Academia Pontificală de Științe.

Combinația dintre pierderea biodiversității și numeroasele războaie purtate în prezent în multe regiuni ale lumii va avea consecințe dezastruoase pentru supraviețuirea umanității și pentru bunăstare, în principal probleme de securitate alimentară și creșterea poluării”, a avertizat Papa într-un text difuzat în limba engleză.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Schimbările climatice au devenit o problemă urgentă și nu mai reprezintă o preocupare secundară pentru societate. Dimpotrivă, acestea au luat un loc important, nu numai prin remodelarea sistemelor industriale și agricole, ci și prin faptul că afectează întreaga familie umană, în special pe cei săraci și pe cei care trăiesc la marginea lumii, a spus el.

Papa Francisc a reamintit că, în legătură cu schimbările climatice, Sfântul Scaun a înaintat la începutul lunii iulie o cerere de aderare a Vaticanului (țara pe care o conduce) la Acordul de la Paris, care prevede limitarea încălzirii globale la 2 grade Celsius față de nivelurile preindustriale și, în mod ideal, la 1,5 grade.

De asemenea, Papa a făcut apel la țările cele mai avantajate din punct de vedere economic să își limiteze emisiile și să ofere asistență financiară și tehnologică zonelor mai puțin dezvoltate pentru a le permite să le urmeze exemplul”.