• Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat miercuri că Rusia rămâne un partener de încredere în ceea ce privește livrările de gaze.
  • Peskov a comentat că nu este corect să se facă o legătură directă între cantitatea de gaze pe care Rusia o exportă către Uniunea Europeană și sancțiunile UE.
  • El a reiterat că sancțiunile creează pur și simplu mai multe dificultăți pentru procesul de întreținere, înlocuirea promptă a pieselor de schimb, ceea ce a dus la reducerea livrărilor de gaze.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Rusia rămâne un partener de încredere în ceea ce privește livrările de gaze. În schimb, a dat vina pe sancțiunile occidentale pentru măsura companiei Gazprom de a reduce livrările de gaze, potrivit Baha.com.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Peskov a comentat că nu este corect să se facă o legătură directă între cantitatea de gaze pe care Rusia o exportă către Uniunea Europeană și sancțiunile UE, explicând că țara sa nu va reduce în mod intenționat livrările de gaze, ca răspuns la sancțiunile blocului.

El a reiterat că sancțiunile creează pur și simplu mai multe dificultăți pentru procesul de întreținere, înlocuirea promptă a pieselor de schimb, ceea ce a dus automat la reducerea livrărilor de gaze.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

La începutul zilei, compania germană Gascade a raportat că livrările de gaze ale Gazprom au scăzut la mai puțin de 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1. Anterior, gigantul rus de petrol și gaze a anunțat că își va reduce livrările începând de astăzi.