• Prețul aurului a crescut vineri la cele mai ridicate niveluri din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care dolarul american a scăzut.
  • Anterior, președintele Sistemului Federal de Rezerve (Fed) din Statele Unite, Jerome Powell, a împărtășit faptul că banca centrală ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, întrucât există indicatori care arată că economia țării încetinește.
  • Aurul a adăugat 0,48%, ajungând la 1.764,58 dolari pe uncie la ora 3:27 am ET (ora zece dimineața a României).

Prețul aurului a crescut vineri la cele mai ridicate niveluri din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care dolarul american a scăzut, potrivit Baha.com.

Anterior, președintele Sistemului Federal de Rezerve (Fed) din Statele Unite, Jerome Powell, a împărtășit faptul că banca centrală ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, întrucât există indicatori care arată că economia țării încetinește. Anunțul a dus, probabil, la scăderea dolarului american, făcând totodată lingourile mai atractive.

Aurul a adăugat 0,48%, ajungând la 1.764,58 dolari pe uncie la ora 3:27 am ET (ora zece dimineața a României). Argintul a crescut cu 0,30%, ajungând la 20,07 dolari pe uncie un minut mai târziu.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Platina a câștigat 0,67% pentru a se vinde la 897,59 dolari pe uncie la ora 3:31 am ET. Paladiul a scăzut cu 0,36% pentru a se vinde concomitent cu 2.076,75 dolari pe uncie.