• Vara din acest an a inclus căldura record din iulie, când temperaturile din Marea Britanie au depășit pentru prima dată 40C.
  • Condițiile de căldură și secetă au secat râurile, au afectat culturile și au alimentat incendiile de vegetație.
  • Pentru Anglia, anul 2022 a înregistrat a șasea cea mai secetoasă vară de la începutul înregistrărilor, în 1836.

Anglia a avut cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată, potrivit Met Office. Cifrele provizorii arată că vara anului 2022 – care a cuprins lunile iunie, iulie și august – a avut o temperatură medie de 17,1C.

Aceasta înseamnă că patru din cele mai calde cinci veri înregistrate au avut loc din 2003 încoace, pe măsură ce efectele schimbărilor climatice se fac simțite asupra temperaturilor de vară ale națiunii, a precizat Met Office. Vara din acest an a inclus căldura record din iulie, când temperaturile din Marea Britanie au depășit pentru prima dată 40C, ca parte a unui val de căldură generalizat.

Condițiile de căldură și secetă au secat râurile, au afectat culturile și au alimentat incendiile de vegetație, precum și au lăsat o mare parte din Anglia în secetă. Atât pentru Anglia, cât și pentru Regatul Unit în ansamblu, a fost cel mai secetos an de până acum din 1976, potrivit datelor provizorii ale serviciului meteorologic britanic.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Pentru Anglia, anul 2022 a înregistrat, de asemenea, a șasea cea mai secetoasă vară de la începutul înregistrărilor, în 1836. În general, Marea Britanie a înregistrat doar 62% din media precipitațiilor de vară.

Dr. Mark McCarthy, de la Centrul Național de Informare Climatică, a declarat: În acest an, Marea Britanie a înregistrat doar 62% din media precipitațiilor de vară: Pentru mulți, căldura record din această vară, din iulie – când temperaturile au atins 40,3°C la Coningsby, în Lincolnshire – va fi cel mai memorabil aspect al sezonului.

Cu toate acestea, pentru ca Anglia să obțină cea mai caldă vară din istorie, este nevoie de mai mult decât o căldură extremă în câteva zile, așa că nu trebuie să uităm că am avut parte de perioade persistente de căldură și caniculă și în lunile iunie și august.