• La nivel mondial, „era dezordinii“ va învinge era globalizării şi va avea efecte pentru cel puţin zece ani, arată o analiză
  • Tensiunile dintre SUA şi China vor accelera
  • Milenialii vor avea putere de decizie mai mare în politică şi în economie

Ne aflăm în pragul unei noi ere, cea a “dezordinii accentuate”, îți arată o analiză făcută de experţii Deutsche Bank. Ei spun că era globalizării, care a generat o creştere economică rapidă în ultimii 40 de ani, va fi învinsă de noua „Eră a dezordinii“, cel puţin pentru următorii zece ani.

Influenţat şi de criza Covid-19, al şaselea superciclu structural al vremurilor moderne de care vorbeşte analiza ar urma să fie rezultatul mai multor perspective politice.

Tensiunile geopolitice dintre SUA şi China vor continua

„O confruntare a culturilor şi a intereselor se apropie, în contextul în care China se apropie de momentul în care va fi din nou cea mai mare economie a lumii“.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Așteaptă-te la un deceniu crucial pentru Europa. Așa prevăd experții. În „Era Dezordinii“, Europa ar putea deveni o mare putere, cu un potenţial de integrare mai mare datorită fondului de redresare al UE menit să atenueze efectele crizei. Sau, dimpotrivă, Europa ar putea fi afectată de divergenţele economice şi contradicţii prea puternice care vor apărea în epoca post-Covid.

Noua eră va prăbuşi activele globale şi ar urma să genereze o creştere a datoriilor la nivelul guvernelor şi corporaţiilor

De asemenea, „Era Dezordinii“ va duce la schimbarea generaţiilor, care va produce o creştere a inegalităţilor. Analiza îți spune că generaţia milenialilor va fi cea care va influenţa deciziile politice şi economice la nivel global.

Experţii Deutsche Bank cred că generaţia milenialilor au strâns mai multe frustrări serioase, atât pe fondul unor decizii politice (Brexit sau alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA), cât şi la nivel economic. Aceşti tineri ar urma să producă o schimbare în ceea ce priveşte balanţa puterii, care s-ar putea traduce printr-un regim de impozitare mai dur pentru proprietăţi, venituri şi pentru corporaţii. Un alt efect generat de mileniali ar fi o siguranţă sau o protecţie redusă pentru pensionari. Aceştia ar urma să aibă o toleranţă mai mare faţă de inflaţie.