625 de milioane de lei, adică 130 de milioane de euro. Atât a stabilit Guvernul să cheltuiască pentru organizarea alegerilor locale de anul acesta.

Să îți mai spun alte cifre. 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro. Aceasta e suma investită de Executiv pentru tablete și conexiune la internet pentru ca elevii să poată face școală online.

Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, spune că 21% din şcolile din România nu au conexiune la internet. Și că actuala acoperire cu semnal mobil, nu poate satisface traficul pe care îl presupune școala online.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Oficial, o sută una școli vor face cursurile online. Îți spune Monica Anisie. Dar, lucrurile se pot schimba și azi, chiar dacă școala începe peste 3 zile.

Jumătate dintre școlile din Vrancea nu au aviz sanitar. Adică peste 200. 100 dintre ele au toaleta în fundul curții. Sunt datele de la Direcția de Sănătate Publică.

Sud coreenii au inventat o mască cu baterii, care spre deosebire de măștile clasice te ajută să respiri mai bine și de la ea nu ți se mai aburesc ochelarii.

Microsoft a detectat atacuri cibernetice din Rusia și China împotriva celor implicați în alegerile americane de anul acesta. Principala țintă ar fi colaboratorii lui Joe Biden.

O explozie puternică s-a produs azi noapte la un depozit de muniție al Armatei Iordaniene. Cu câteva ore înainte, Beirutul era, iar, martor la momente de panică. Un incendiu puternic a pornit chiar în locul exploziei de luna trecută.

La 6 luni după declanșarea pandemiei, mai multe muzee din lume au decis să adune obiecte pentru expoziții COVID-19. Primele propuneri: măști și capturi de ecran din conferințe Zoom.

OMS spune că decizia AstraZeneca de a opri testele pentru vaccinul împotriva COVID e o trezire la realitate. Un astfel de ser nu poate fi produs peste noapte.