• NATO ia măsuri drastice împotriva Rusiei după ultimele bombardamente sângeroase asupra Ucrainei.
  • Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7.
  • Ţările NATO, în contextul în care stocurile de armament se diminuează, îndeamnă companiile de armament să stimuleze producţia pentru a reface stocurile şi a ajuta Kievul.

NATO ia măsuri drastice împotriva Rusiei după ultimele bombardamente sângeroase asupra Ucrainei.
Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7, a confirmat un oficial guvernamental german.

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7, a confirmat un oficial guvernamental german. Ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a numit loviturile cu rachete „un act de barbarie şi o crimă de război”, adăugând: „Rusia nu poate câştiga acest război. Vă stăm în spatele vostru, Ucraina!”.

Secretarul britanic de externe James Cleverley a exprimat un sentiment similar, spunând că atacurile ruseşti asupra ţintelor civile sunt inacceptabile şi sunt dovada de slăbiciune a lui Putin, nu de forţă.
Franţa s-a disociat de propunerea lui Erdogan de a organiza discuţii Rusia-Occident pe tema Ucrainei fără Kiev: Acestea ar putea avea loc numai la momentul şi în condiţiile stabilite de ucraineni„. Austria a fost adăugată pe lista potenţialelor locuri de desfăşurare a discuţiilor dintre Moscova şi Kiev. Cancelarul său a îndemnat Rusia şi Ucraina să revină la dialog chiar dacă acum pare fără speranţă”. Agenţiile poloneze responsabile cu securitatea publică efectuează un inventar a peste 60.000 de adăposturi antiaeriene”, a declarat ministrul adjunct de Interne Maciej Wonsik.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE

Ţările NATO, în contextul în care stocurile de armament se diminuează, îndeamnă companiile de armament să stimuleze producţia pentru a reface stocurile şi a ajuta Kievul, relatează Bloomberg. Unele ţări europene care au trimis arme în Ucraina îşi epuizează stocurile – şi ar putea dura ani de zile pentru a acoperi deficitul, a declarat acesta.

Casa Albă a monitorizat îndeaproape rapoartele privind atacurile din Ucraina din timpul nopţii şi le consideră „îngrijorătoare”, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei pentru CNN. Oficialul a adăugat că este încă o reamintire a cât de „brutal” poate fi preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderii europeni privind atacurile cu rachete asupra Ucrainei. Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat o conversaţie telefonică de urgenţă cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky. Macron şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina şi şi-a exprimat îngrijorarea extremă cu privire la rapoartele privind victimele civile, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.