• BCE a anunţat decizia de majorare cu 0,75% a dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro.
  • BCE avertizează că „inflaţia se menţine la un nivel mult prea ridicat” , fiind în septembrie de 9,9%.
  • Ca urmare a deciziilor adoptate, rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor creşte la 2,00%, 2,25% şi, respectiv, 1,50% începând cu data de 2 noiembrie 2022.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, decizia de majorare cu 0,75% a dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro.

Consiliul Guvernatorilor a decis astăzi majorarea celor trei rate ale dobânzii BCE cu 0,75%. Prin această a treia majorare consecutivă, Consiliul Guvernatorilor a realizat progrese substanţiale în înăsprirea politicii monetare.

Dobânda de referință la euro se va majora în continuare

Consiliul Guvernatorilor a luat decizia de astăzi, care va fi urmată de majorări ulterioare ale dobânzii, pentru a asigura revenirea în timp util a inflaţiei la ţinta de 2% pe termen mediu” , anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

BCE avertizează că „inflaţia se menţine la un nivel mult prea ridicat” , fiind în septembrie de 9,9%.

În ultimele luni, creşterile de preţuri la energie şi alimente, blocajele din reţelele de aprovizionare şi relansarea cererii post-pandemie au condus la amplificarea presiunilor preţurilor şi la creşterea inflaţiei.

Politica monetară a Consiliului Guvernatorilor are scopul de a reduce susţinerea pentru cerere şi a preveni riscul unei tendinţe persistente în aşteptările privind inflaţia” , precizează BCE.

Consiliul Guvernatorilor a decis majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,75%. În acest context, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 2,00%, 2,25% şi 1,50%, cu efect din 2 noiembrie 2022” , subliniază BCE.