Bolile cu transmitere sexuală. Azi, despre herpesul genital.                      
Virusul herpesului poate să stea liniștit în corpul nostru, fără să se trezească, ani de zile. Intrat în corp însă, rămâne acolo toată viața. Cei mai mulți oameni fac erupție o singură dată. Se poate reactiva însă periodic, mai ales atunci când avem sistemul imunitar slăbit, suntem obosiți, facem o intervenție chirurgicală, avem contact sexual cu o persoană infectată sau trecem printr-un stres sau o traumă. În afară de sex, ne mai putem infecta dacă avem contact cu o leziune herpetică, prin saliva sau pielea din zona gurii unei persoane infectate, prin secreții sau pielea din zona genitală a unei persoane care are herpes sau prin sânge infectat.
Să vă și liniștesc acum. Șansele să ne infectăm dacă folosim așternuturi, piscine sau prosoape în comun cu cineva care are herpes genital sunt mici. De ce? Pentru că virusul nu supraviețuiește pentru mult timp în mediul extern. 

Din fericire, avem la îndemână medicamente eficiente împotriva durerii produse de leziunile sub formă de vezicule. Pentru că uneori nu există leziuni externe, trebuie să fim responsabili și să ne informăm partenerul și medicul despre o infecție anterioară.

Erupțiile de herpes genital au foarte rar consecințe fatale. Dar, netratat și dacă se produce o migrare într-o zonă vitală, atunci poate fi fatal.

Foarte important! Dacă un copil se naște prin vagin, iar mama are chiar atunci o erupție de herpes genital, copilul se poate îmbolnăvi foarte grav. Motiv pentru care se apelează la cezariană.
Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE