• Judecătorii CCR au dezbătut luni cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament
  • Guvernul a cerut judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament
  • Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea premierului Orban pe tema conflictului dintre Guvern şi Parlament, după depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură

Update 11:30. CCR a stabilit că nu există conflict de interese în privinţa moţiunii depuse de PSD

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cererea primul-ministru Ludovic Orban şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care s-a înregistrat moţiunea de cenzură.


Update 08:30. PSD recuperează la CCR punctele pierdute odată cu eşecul moţiunii de cenzură

Potrivit unor surse apropiate CCR, judecătorii au constatat că nu a existat un conflict juridic între Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură şi au respins, pe fond, sesizarea liberalilor.

CCR a anunţat oficial că a finalizat deliberările asupra conflictului, iar în cursul zilei de marţi va fi redactată forma finală a minutei.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Judecătorii CCR au dezbătut luni cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, cerere formulată de primul-ministru al României.

„Curtea Constituţională a finalizat luni deliberările, urmând ca, în cursul zilei de marţi, 15 septembrie 2020, să fie redactată forma finală a minutei”, au anunţat reprezentanţii CCR.

Sesizarea Guvernului referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură a fost depus de şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă. El a criticat PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.

Guvernul a cerut judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament generat de încălcarea dispoziţiilor art.113 alin.(4) coroborat cu dispoziţiile art.66 alin.(1) din Constituţie, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în perioada dintre încheierea primei sesiuni ordinare şi începutul celei de a doua sesiuni ordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Deşi PNL a cerut PSD să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii Constituţionale, Parlamentul a fost convocat în 31 august, însă nu a existat cvorum, astfel că nu s-a mai ajuns la vot.