• Suedia spune că avariile la conductele Nord Stream au fost un sabotaj grosolan.
  • Urme de explozibili au fost găsite la fața locului în timpul investigațiilor.
  • O investigație suplimentară va stabili dacă pot fi identificați suspecți.

Anchetatorii au găsit urme de explozibili la locul unde au fost avariate conductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj, a declarat vineri un procuror suedez. Autoritățile suedeze și daneze investighează patru găuri în conductele Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică și care au devenit un punct sensibil în criza ucraineană.

Luna trecută, Danemarca a declarat că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice.

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate”, a declarat într-un comunicat autoritatea suedeză de urmărire penală.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

„Ancheta este extrem de complexă și cuprinzătoare. Ancheta în curs de desfășurare va determina dacă vor putea fi identificați suspecți”, a adăugat aceasta. Biroul procurorului a refuzat să facă alte comentarii.

Administraţia Vladimir Putin a acuzat Marea Britanie de implicare în atacurile care au vizat în septembrie gazoductele Nord Stream, ce fac legătura între Rusia şi Germania, deşi Occidentul atribuie Moscovei actele de sabotaj.