• Mulți fani ai fotbalului au fost surprinși să îl vadă pe Morgan Freeman în timpul ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.
  • Dar o mare parte din atenție a fost îndreptată spre ceea ce purta pe una dintre mâini, mai degrabă decât spre ceea ce spunea de fapt.
  • Nu a fost o alegere de modă, deoarece este de fapt o mănușă de compresie pe care a fost forțat să o poarte de 14 ani.

Mulți fani ai fotbalului au fost surprinși să îl vadă pe Morgan Freeman în timpul ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar – și au fost și mai derutați la vederea unei mâini a acestuia. Înainte de meciul de deschidere a turneului dintre țara gazdă și Ecuador, actorul de la Hollywood a ținut un discurs puternic în fața mulțimii și a milioane de telespectatori din întreaga lume, deși nu pe BBC One.

Actorul în vârstă de 85 de ani a urcat duminică seara pe o scenă amplasată în mijlocul terenului de pe stadionul Al Bayt din Doha pentru a discuta cu influencerul qatarez Ghanim al Muftah.

Ne-am adunat aici ca un mare trib, iar Pământul este cortul în care trăim cu toții”, a declarat starul din Dark Knight și Se7en. El a continuat: Fotbalul se întinde în toată lumea, unește națiunile în dragostea lor pentru acest joc frumos. Ceea ce unește națiunile unește și comunitățile. Cu toții avem o poveste despre fotbal și despre cum ne-a adus împreună, iar acest ținut are o poveste proprie”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Dar o mare parte din atenție a fost îndreptată spre ceea ce purta pe una dintre mâini, mai degrabă decât spre ceea ce spunea de fapt. Pe Twitter, o persoană a întrebat: De ce a purtat Morgan Freeman o mănușă la mâna stângă?”.

De ce are Morgan Freeman o mână falsă?”, a întrebat altul. Nu a fost o alegere de modă, deoarece este de fapt o mănușă de compresie pe care a fost forțat să o poarte de 14 ani. Dar este rar văzută în timpul filmelor sale și în timpul oricăror fotografii și videoclipuri promoționale, deoarece de obicei o dă jos.

Din păcate, Freeman a avut un accident de mașină în 2008, în urma căruia a suferit răni care i-au schimbat viața. A fost norocos că a supraviețuit acestei încercări terifiante, deoarece vehiculul său s-a răsturnat de mai multe ori după ce a ieșit de pe o autostradă din Mississippi și a aterizat într-un șanț.

Actorul, care era la volan, era conștient și vorbea la fața locului înainte de a fi transportat cu avionul la spital împreună cu pasagerul său. Freeman și-a rupt umărul, brațul și cotul stâng în urma accidentelor, iar medicii l-au operat timp de patru ore pentru a repara leziunile nervoase. Deși și-a revenit, a rămas cu o mână stângă relativ nefolositoare și cu dureri constante din cauza unei afecțiuni musculare cronice, fibromialgia.

Am suferit leziuni nervoase și nu s-a îmbunătățit. Nu o pot mișca”, a declarat el la vremea respectivă. Dacă nu-ți miști mâna, se va umfla. Știi că îți miști mâna de un milion de ori pe zi?”.

Acum trebuie să poarte mănușa de compresie pentru a menține sângele să circule și a fost lăsat în agonie atroce”. Nu mai poate naviga, nu mai poate pilota avioane cu reacție așa cum o făcea înainte, nu mai poate conduce o mașină manuală, nu mai poate călări caii și a trebuit să joace golf cu o singură mână.

În timpul unui interviu acordat revistei Esquire în 2012, intervievatorul, Tom Chiarella, a explicat: Îl doare când merge, când stă nemișcat, când se ridică de pe canapea și când calcă greșit pe o pajiște umedă. Mai mult decât doare. Pare un fel de agonie, deși el nu o menționează niciodată. În ciuda unei intervenții chirurgicale pentru a repara leziunile nervoase, a rămas cu mâna stângă inutilă. Este ținută cu rigiditate de o mănușă de compresie în cea mai mare parte a timpului pentru a se asigura că sângele nu se adună acolo.”

Mănușa lui Freeman nu este văzută de obicei în filmele sale, dar a fost expusă în timpul apariției sale la ceremonia de deschidere a Qatar 2022. Actorul a apărut alături de Ghanim al Muftah, care s-a născut cu sindromul de regresie caudală – o afecțiune rară care afectează dezvoltarea coloanei vertebrale inferioare.

Am lansat apelul pentru că toată lumea este binevenită”, a declarat influencerul. Aceasta este o invitație pentru întreaga lume”. Actorul a răspuns: Îmi amintesc că, chiar și după ce am auzit apelul, în loc să vedem o altă cale, l-am respins și am cerut propria noastră variantă. Iar acum lumea pare și mai distantă și mai divizată.”

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, care de obicei este mult mai puțin scandaloasă, a stârnit numeroase controverse. Aceasta nu a fost transmisă în direct pe BBC One, postul de televiziune prezentând în schimb transmisiunea în direct a meciului din Superliga feminină dintre Chelsea și Tottenham, dar a putut fi vizionată pe iPlayer.