• Mii de condamnați ruși sunt presați să lupte în Ucraina, fiind amenințați cu sentințe mai lungi, bătăi paralizante sau chiar mai rău dacă refuză.
  • Moscova încearcă cu disperare să umple golurile uriașe din trupele sale regulate de asalt de pe linia frontului.
  • Recrutorii își propun să ia între 150 și 200 de persoane din fiecare închisoare, vizându-i pe cei care au comis cele mai grave infracțiuni.

Mii de condamnați ruși sunt presați să lupte în Ucraina, fiind amenințați cu sentințe mai lungi, bătăi paralizante sau chiar mai rău dacă refuză. Populația coloniei de prizonieri din Rusia a scăzut cu 23.000 de persoane în doar două luni, în timp ce Moscova încearcă cu disperare să umple golurile uriașe din trupele sale regulate de asalt de pe linia frontului.

Anterior, prizonierilor li se oferea libertatea dacă se alăturau invaziei, dar faimosul grup de mercenari Wagner Group, fondat de fostul colonel al forțelor speciale Dmitri Utkin, a trecut la tactici de recrutare mai brutale.

Cei care au refuzat să lupte au fost lăsați în imposibilitatea de a pleca sau au dispărut, în timp ce soldații înrolați riscau să moară la scurt timp după ce se alăturau frontului, fiind soldați slab pregătiți și prost echipați.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Recrutorii își propun să ia între 150 și 200 de persoane din fiecare închisoare, vizându-i pe cei care au comis cele mai grave infracțiuni. O sursă a declarat pentru Mirror: Conform informațiilor adunate din ceea ce spun rudele, este imposibil să refuzi, deoarece dacă deținuții o fac, aceștia ar putea dispărea. Unii prizonieri au fost bătuți atât de rău încât nu mai pot merge și este posibil ca apoi să primească sentințe prelungite și să se confrunte cu o alegere teribilă. Pe linia frontului, mulți sunt pur și simplu carne de tun – împușcați dacă se retrag și probabil uciși dacă avansează. Așa că sunt terminați, indiferent ce aleg”.

Alți deținuți au fost amenințați că vor fi acuzați de alte infracțiuni, ceea ce face puțin probabil ca ei să iasă vreodată din închisoare în viață. Toate comunicațiile au fost blocate, oprind orice contact cu oricine din lumea exterioară. Unele familii au fost mințite de oficiali care au pretins că trebuie să impună o carantină bruscă, ceea ce înseamnă că rudele nu pot vedea deținutul.

Însuși șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a stat nouă ani după gratii. Grozăvia a apărut în momentul în care Ucraina a anunțat că peste 85.000 de soldați ruși au fost uciși în timpul invaziei ratate a tiranului Vladimir Putin.