• Peste 1.400 de angajați ai Twitter s-au înscris pe Blind în ultima lună, a declarat pentru Insider co-fondatorul acestuia.
  • Aproximativ 95% din forța de muncă a Twitter este acum pe Blind, a spus Kyum Kim.
  • Utilizatorii rețelei profesionale anonime pot face recenzii doar despre compania pentru care lucrează.

Angajații Twitter s-au îndreptat către Blind, rețeaua profesională anonimă, de când Elon Musk a preluat controlul platformei de socializare. În ultima lună, peste 1.400 de angajați ai Twitter s-au înscris pe Blind, a declarat cofondatorul acesteia, Kyum Kim, pentru Insider. Aproximativ 95% dintre angajații de la Twitter sunt acum pe Blind, a spus el.

Utilizatorii Blind pot scrie postări și pot încărca doar o recenzie a unei companii pentru care lucrează. Conturile trebuie să furnizeze adresa de e-mail de la locul de muncă, titlul postului și angajatorul atunci când se înscriu, astfel încât Blind să poată „evalua statutul profesional” al utilizatorilor săi.

Kim a declarat anterior pentru Insider că a văzut „mult mai multă utilizare” în această lună, ca urmare a concedierilor în masă din sectorul tehnologic. Preluarea de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a fost finalizată pe 27 octombrie, iar o săptămână mai târziu acesta a concediat aproape jumătate din forța de muncă a Twitter, adică aproximativ 3.700 de angajați.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Angajații s-au înghesuit pe Blind pentru a scrie recenzii în ziua în care unii membri ai personalului au aflat că disponibilizările în masă vor avea loc în dimineața următoare. Peste 950 de recenzii despre Twitter au fost postate de angajați începând din 2020.

Săptămâna trecută, „Chief Twit” le-a dat un ultimatum angajaților săi rămași: să se supună politicii sale de muncă extrem de dură” sau să demisioneze. Aproximativ 2.000 de persoane au ales să demisioneze. Un utilizator, descris ca fiind un manager de inginerie a scris la începutul acestei luni despre Musk: Un decident brutalist la cârmă. Munca bazată pe urgență este atractivă pentru cei care caută senzații tari. Salariul nu mai este legat de fluctuațiile pieței bursiere”.

Twitter nu este singura companie tehnologică ai cărei angajați se exprimă pe site. Kim, care este și directorul de afaceri al Blind, a declarat că aproximativ 3.000 de angajați Meta au fost înscriși cu o zi înainte ca Mark Zuckerberg să anunțe reducerea a 11.000 de locuri de muncă. El a mai spus că peste 7.000 de angajați Meta s-au alăturat Blind numai în primele două săptămâni din noiembrie și că 64.000 de angajați Meta sunt acum pe site.