• Companiile aeriene dau afară mii de piloți și stewardese
  • Tarom şi Blue Air au trimis majoritatea angajaţilor în şomaj tehnic
  • Wizz Air a redus salariile angajaţilor cu până la 22%

Dacă i-ai invidiat vreodată pe piloţii de avion sau pe stewardese, acum nu mai ai motiv, pentru că din ce în ce mai mulți rămân fără job-uri din cauza crizei provocate de coronavirus.

Companiile aeriene sunt în picaj și dau afară mii de angajaţi, returnează avioane, se luptă cu insolvenţa. Iată care e situația la noi în ţară: Ryanair a renunţat la 900 de piloţi şi va mai concedia încă 450; Wizz Air a suspendat o mie de posturi şi a redus salariile angajaţilor cu până la 22%.

Nici în afară situația nu e roz. 5.600 de oameni au rămas dintr-un foc fără loc de muncă în grupul britanic Virgin şi la compania naţională din Finlanda. Scandinavian Airlines a renunţat la 14 aeronave şi 520 de piloţi, iar Ţările Scandinave lucrează la lichidarea companiilor SAS şi Norwegian pentru a construi o nouă linie aeriană. Și celebra companie Emirates are probleme. Și-a anulat comanda de 150 de Boeing 777x şi i-a „invitat“ pe toţi angajaţii trecuţi de 56 de ani să se pensioneze.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Companiile aeriene româneşti Blue Air şi Tarom nu au făcut momentan disponibilizări, cu toate că Blue Air are 90% dintre angajaţi în şomaj tehnic şi acelaşi lucru s-a întâmplat cu 1000 dintre angajaţii Tarom.

Sursă foto: Profimedia