• Un britanic a primit una dintre cele mai înalte distincții civile din Ucraina – în timp ce a fost sancționat personal de Kremlin.
  • Editorul Peter Dickinson, în vârstă de 46 de ani, a scris constant, criticând și expunând aspecte ale invaziei eșuate a Rusiei timp de nouă luni.
  • Andrey Yermak, mâna dreaptă a președintelui Zelenski, i-a acordat Ordinul Prezidențial de Merit pentru că a sensibilizat opinia publică cu privire la războiul plin de atrocități din Rusia.

Un britanic a primit una dintre cele mai înalte distincții civile din Ucraina – în timp ce a fost sancționat personal de Kremlin. Editorul Peter Dickinson, în vârstă de 46 de ani, a scris constant, criticând și expunând aspecte ale invaziei eșuate a Rusiei timp de nouă luni.

În calitatea sa de editor pentru Ucraina al think tank-ului Atlantic Council, el a fost, de asemenea, vizat de sancțiuni de răzbunare emise de Moscova. Tatăl a doi copii s-a întors în câteva luni la casa sa de lângă Kiev, unde a locuit cu soția sa ucraineană în ultimii 25 de ani, după ce a plecat în timpul invaziei inițiale.

Acum, Andrey Yermak, mâna dreaptă a președintelui Zelenski, i-a acordat Ordinul Prezidențial de Merit pentru că a sensibilizat opinia publică cu privire la războiul plin de atrocități din Rusia. Peter a declarat pentru Daily Mirror în exclusivitate de la Kiev: Eu și prietenii mei am glumit despre care este cea mai mare onoare – să fiu sancționat personal de Moscova sau să primesc distincția din partea guvernului ucrainean. Faptul că am fost sancționat a fost un lucru de care am fost destul de mulțumit, deoarece înseamnă că am atins un punct sensibil, dar acest premiu este cireașa de pe tort, o adevărată onoare. Evident, sunt foarte mândru de ambele, deoarece este rezultatul susținerii țării care, în ultimii 25 de ani, a fost casa mea. Oamenii de aici suferă, a fost cu adevărat devastator, dar ei sunt puternici și, în ciuda a ceea ce se întâmplă, nu vor ceda. Locuința mea se află la sud de Kiev, la o distanță de capitală similară cu cea a unor localități precum București, care au fost tratate foarte rău atunci când au fost ocupate de trupele rusești. Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost devastator – a fost cu adevărat îngrozitor. Dar auzim din ce în ce mai des că oamenii din Rusia încep să fie îngrijorați de război, iar acest lucru a început, cred, odată cu căderea Hersonului. Aceasta a fost o lovitură uriașă pentru Kremlin. Ei au spus la începutul războiului că Herson va fi pentru totdeauna rusesc și uite cât de mult s-au înșelat în această privință. Nu arată bine pentru Rusia și nici măcar aceste campanii de bombardament nu funcționează. Îi fac pe oameni să sufere, dar ucrainenii nu cedează.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA