• În zona centrală, prețul apartamentelor e 2.200 de euro pe metru pătrat
  • Cererea uriașă pentru locuințe face ca prețul să crească permanent
  • Dezvoltatorii spun că vând tot, imediat ce construcția e gata

La Cluj, totul e altfel, chiar și prețul apartamentelor, care a crescut atât de mult încât orașul e supranumit acum San Francisco-ul României.

Metrul pătrat costă mai mult ca în București și va continua să se scumpească, spun experții. Iar dezvoltatorii imobiliari confirmă – cererea e atât de mare încât vând tot imediat ce termină de construit.

Raisa Humeniuc, corespondent: „Cea mai scumpă zonă din oraş este evident zona centrală unde un metru pătrat costă în medie 2.200 de euro, dar preţuri mari sunt şi în cartierele adiacente unde metrul pătrat se vinde şi cu 1.800 de euro.”

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Adrian Vasiu, specialist imobiliare: „În momentul în care creşterea va fi forţată pe un anumit sector şi anume rezidenţial nou, oferta nu este foarte mare în momentul de faţă, ca şi număr de unităţi disponibile la vânzare şi o să crească preţul artificial. Pentru că vor fi zece cumpărători pe o singură unitate.”

Vlad Buzoianu, dezvoltator imobiliar: „Sectorul academic şi segmentul IT din Cluj-Napoca în continuare sunt motoare care generează această cerere. În ultimii ani am construit 180 de apartamente, ultimul bloc l-am terminat de câteva luni şi am vândut toate apartamentele, mai puţin trei. Media preţului la noi este 1.700 de euro plus TVA.”