• Mii ce chinezi au fost testați pozitivi la o boală bacteriană
  • Este vorba despre febra Malta sau febra Mediteraneană
  • Focarul a izbucnit din cauza unei companii biofarmaceutică a eliberat din greșeală bacteria

Câteva mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testați pozitiv pentru o boală bacteriană, într-un focar cauzat de o neglijență a unei companii biofarmaceutică, care producea vaccinuri, au declarat autoritățile marți.

Comisia de Sănătate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3,245 oameni au contactat boala bruceloză, care este deseori cauzată de contactul cu organismele vii purtătoare de bacteria Brucella.

Boala, cunoscută și sub numele de febra Malta sau febra Mediteraneană, poate prezenta simptome incluzând dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseala.

Recomandări

A.I., N-AI LEGE, INOVEZI
GAGA E PE RED CARPET
GRIEZMANN SE RETRAGE
A CRESCUT EVERESTUL
ÎNTÂLNIRE TENSIONATĂ
BIDEN RIPOSTEAZĂ

În timp ce acestea pot dispărea, unele simptome pot deveni cronice, incurabile, precum artrita sau umflarea anumitor organe, a declarat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Acest focar a pornit dintr-o neglijență a fabricii Zhongmu Lanzhou, care a avut loc anul trecut, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii august, după cum a declarat Comisia de Sănătate a orașului.

În timpul producerii vaccinurilor Brucella pentru uz animal, fabrica a folosit dezinfectanți expirați, astfel încât nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli purtători de bacterie, împrăștiindu-se în aer și fiind purtați de vânt până la Institul de Cercetare Veterinară Lanzhou, unde a izbuncit primul focar.

Oamenii de la institut au început să raporteze infecții în noiembrie, iar de atunci s-a extins rapid.

Până la sfârșitul lunii decembrie, cel puțin 181 oameni au fost infectați cu bruceloză, potrivit agenției de știri Xinhua din China.

În februarie, fabrica și-a cerut scuze public, spunând că a “pedepsit cu severitate” 8 oameni care au fost acuzați că fiind responsabili pentru incident.

Acesta a adăugat că va coopera cu autoritățile locale în eforturile de răspuns și curățare și va contribui la un program de compensare pentru cei acuzați pe nedrept.

Bruceloza a fost mult mai obișnuită în China anilor ’80, dar a intrat în declin odată cu apariția vaccinurilor și sistemului de control și prevenție îmbunătățit.

Totuși, în ultimele decenii, a existat o explozie de focare de bruceloză în întreagă lume; un focar în Bosnia a infectat aproximativ 1000 oameni în 2008, ceea ce a dus la sacrificarea oilor și a altor animale infectate.