• Pompierii sunt de până la șase ori mai predispuși să moară din cauza unor tipuri de cancer, relevă un studiu șocant.
  • Studiul, realizat pentru FBU de către University of Central Lancashire, a constatat că rata mortalității pentru toate tipurile de cancer este de 1,6 ori mai mare în rândul pompierilor decât în rândul populației generale.
  • Cercetarea scoate în evidență gama largă de pericole profesionale cu care se confruntă pompierii.

Pompierii sunt de până la șase ori mai predispuși să moară din cauza unor tipuri de cancer, relevă un studiu șocant. Cercetarea, prima de acest gen, expune „gama largă de pericole profesionale” cu care se confruntă personalul din prima linie prin expunerea la fum și materiale toxice.

Sindicatul pompierilor a declarat că acest lucru ar trebui să „îngrozească” guvernul și solicită o mai bună monitorizare a stării de sănătate, precum și sprijin financiar și medical pentru lucrătorii afectați. Pompierul Steven Burns, în vârstă de 51 de ani, spune că a petrecut șapte ani luptându-se cu un cancer care se datorează „100%” rolului său.

Tatăl a trei copii, din Hampshire, a declarat: „Este o tortură. M-am înrolat la 34 de ani și am fost diagnosticat la 40 de ani cu cancer la vezica urinară. Am avut 30 de operații. Mi-au îndepărtat 15 tumori. Dar a revenit, așa că am început chimioterapia. Sunt 100% convins că a fost cauzat de munca mea. Toxinele implicate în lupta împotriva incendiilor sunt uriașe. Am avut plămâni plini de fumuri toxice de la incendii. În trecut, nu eram încurajați să facem duș imediat după incendii și nici nu eram obligați să folosim aparate de respirație în permanență.”

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Burns, care încearcă acum să îi informeze pe pompieri cu privire la pericolele meseriei, a adăugat: Acest raport este așteptat de mult timp și este nevoie de măsuri urgente din partea guvernului pentru a avea grijă de salvatorii de vieți.”

Studiul, realizat pentru FBU de către University of Central Lancashire, a constatat că rata mortalității pentru toate tipurile de cancer este de 1,6 ori mai mare în rândul pompierilor decât în rândul populației generale. În cazul cancerului de prostată, aceasta este de 3,8 ori mai mare, în cazul leucemiei de 3,17 ori, iar în cazul cancerului de esofag de 2,42 ori. Iar în cazurile în care cancerul de origine necunoscută s-a răspândit, acesta este de 6,37 ori mai mare.

Cercetările sugerează că leucemia este legată de expunerea la substanțe chimice, cum ar fi benzenul, iar cancerele de esofag și ale organelor digestive de consumul de alimente cu mâinile contaminate. De asemenea, s-a constatat că personalul moare de atacuri de cord de cinci ori mai repede decât media și de accidente vasculare cerebrale de aproape trei ori mai repede. Profesorul Anna Stec de la UCLan a declarat: Cercetarea scoate în evidență gama largă de pericole profesionale cu care se confruntă pompierii.”

Iar ofițerul național al FBU, Riccardo la Torre, a adăugat: Acest studiu ar trebui să îngrozească serviciile de pompieri și guvernul. Avem nevoie de supraveghere a sănătății, de monitorizarea expunerilor. Avem nevoie de legislație pentru a ne asigura că pompierii afectați primesc despăgubirile pe care le merită. Se pierd vieți și acest lucru trebuie să înceteze”.