• Când vine vorba de bărbați, veți constata adesea că mâinile lor gravitează în mod misterios spre regiunile lor inferioare.
  • În 2021, KP Nuts și Movember și-au unit forțele pentru a afla cât de des bărbații au tendința de a-și băga mâinile în pantaloni.
  • Experții au oferit o explicație tehnică, deoarece au aprofundat psihologia și știința din spatele acestei mișcări.

Când vine vorba de bărbați, veți constata adesea că mâinile lor gravitează în mod misterios spre regiunile lor inferioare. Și poate vă întrebați de ce anume se întâmplă asta. Ei bine, nu vă mai mirați, deoarece un expert a explicat acum motivul tribal” pentru care bărbații își ating în mod regulat coapsele.

În 2021, KP Nuts și Movember și-au unit forțele pentru a afla cât de des bărbații au tendința de a-și băga mâinile în pantaloni. Un sondaj efectuat pe 2.000 de persoane a constatat că un bărbat obișnuit tinde să își atingă testiculele de șapte ori pe zi. Cu toate acestea, aproape un sfert dintre ei au spus că au făcut-o de cel puțin 10 ori pe zi, în timp ce unul a recunoscut că și-a mângâiat ocazional de peste 50 de ori.

Atunci când și-au prezentat motivele, unii dintre bărbații intervievați au dat explicații, de la emoții până la simpla reglare a genunchilor. Cu toate acestea, experții au oferit o explicație mai mult tehnică, deoarece au aprofundat psihologia și știința din spatele acestei mișcări.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Vorbind pentru Vice în urmă cu câteva luni, psihoterapeutul integrativ Jo Ryder a explicat că acest lucru are parțial de-a face cu mentalitatea de „trib”. Ea a explicat că bărbații se simt de multe ori ca și cum ar aparține acestei tribune dacă se complac în acțiunea de a-și băga mâna în pantaloni.

Aș spune că apartenența este o parte importantă a bunăstării”, a spus Ryder.

Iar băieții care simt că aparțin unui trib de oameni, afișează acest comportament. Bărbația este un simbol puternic al masculinității și toți bărbații vor ca acest lucru să funcționeze bine. Acesta este mesajul. Oamenii care vin să mă vadă sunt plini de anxietate. Să-ți bagi mâna în pantaloni arată încredere în propria masculinitate.”

Dr. Andras Kolto, cercetător senior postdoctoral la NUI Galway, a fost și el de acord spunând că acest lucru ar putea fi atribuit masculinității toxice.

Se referă la organele genitale masculine, la urma urmei”, a spus el. Unii bărbați, în special cei care sunt nesiguri în legătură cu masculinitatea lor sau cei care se simt presați de așteptări nerealiste cu privire la modul în care ar trebui să te comporți pentru a fi considerat suficient de viril, ar putea experimenta o anxietate teribilă”.

Cu toate acestea, el a mai spus că atingerea genunchilor ameliorează anxietatea”, deoarece atingerile de intensitate scăzută” eliberează oxitocină – cunoscută în mod obișnuit sub numele de hormonul iubirii” – în creier, care, la rândul său, poate ajuta la reglarea stării de spirit.

Are multe efecte benefice asupra sănătății și bunăstării noastre. De exemplu, reduce anxietatea”, a spus Kolto.

Publicația a vorbit cu un tânăr de 30 de ani, pe nume Joe, care a recunoscut că a făcut-o „inconștient în timpul știrilor”. Cu toate acestea, el a spus că nu a fost deloc sexual. Kolto a spus că această explicație nu este departe de adevăr, adăugând: „Având în vedere că este vorba despre organele genitale, are o nuanță sexuală – dar scopul comportamentului, la nivel conștient, nu este legat de stimularea erotică. Mai degrabă pare a fi o verificare rapidă a faptului că comorile” nu au fost furate – sau ar putea fi vorba de o mâncărime.”