• Aproximativ 2.000 de adulți din Marea Britanie au fost chestionați cu privire la cel mai stresant moment al zilei.
  • De asemenea, aceștia au fost întrebați care sunt cele mai stresante 50 de evenimente zilnice.
  • Un studiu a avertizat că a fi stresat, nervos sau epuizat la vârsta mijlocie poate crește riscul de demență.

Conform unui nou sondaj, deplasarea la serviciu și ducerea copiilor la școală reprezintă cel mai stresant moment al zilei. Răspunsurile a 2.000 de adulți din Marea Britanie au fost calculate în medie, iar rezultatele au sugerat că ora 7.23 a.m. a fost cel mai stresant moment al zilei.

Aceștia au fost, de asemenea, rugați să clasifice primele 50 cele mai stresante evenimente dintr-o zi obișnuită. Blocați în trafic, vărsarea a ceva pe covor și trezitul târziu au fost printre primele cinci. Sondajul a arătat că adulții se confruntă cu aproximativ trei evenimente stresante în fiecare zi. Acestea apar cu aproximativ o oră mai devreme la femei decât la bărbați.

Aceasta vine după ce luna trecută un studiu a avertizat că a fi stresat, nervos sau epuizat la vârsta mijlocie poate crește riscul de demență. Cel mai recent studiu a fost comandat de compania britanică Rescue Remedy, care vinde tablete, creme și lichide care susțin că ajută la ameliorarea stresului.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Zuzana Bustikova, șefa brandurilor globale la Rescue Remedy – proprietar al companiei Nelsons, a declarat: Adesea, când ne gândim la drame”, ne gândim la lucruri mari, dar cercetarea arată cât de mult impact pot avea asupra stării noastre de spirit de zi cu zi niște probleme aparent mici. Știm că o noapte de somn slabă poate anula întreaga zi, iar zilele dificile pot duce adesea la nopți nedormite. Așadar, nu e de mirare că diminețile sunt cele în care se trăiește prima dramă.

Sondajul a constatat că printre principalele cauze ale stresului zilnic se numără oboseala – 46% dintre participanți au spus că acesta este cazul – un somn întrerupt (36%) și o zi plină la serviciu (33%). Evenimentele stresante cu care s-au confruntat oamenii au fost cel mai probabil să îi lase frustrați (32 la sută), anxioși (23 la sută) sau obosiți (21 la sută).

De asemenea, adulții au declarat că, de obicei, au cinci lucruri pe cap în același timp, în timp ce 16 la sută au declarat că probabil s-au confruntat cu mai multe evenimente stresante în timpul zilei decât alții. Aproximativ 33 la sută dintre americani spun că sunt stresați în fiecare zi, potrivit estimărilor, în timp ce în Marea Britanie unul din 14 adulți se simte stresat zilnic.

Experții avertizează că, atunci când suntem stresați în mod cronic, se activează răspunsul organismului de luptă sau fugi”. Acest lucru declanșează o creștere a adrenalinei, care crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. De asemenea, se poate elibera mai mult cortizol, care crește cantitatea de zahăr din sânge.

În sălbăticie, această reacție a evoluat pentru a menține o persoană în stare de alertă până când o amenințare percepută a trecut – cum ar fi un prădător – înainte ca nivelul hormonilor să revină la normal. Dar, în lumea modernă, acest sistem poate fi setat să fie activat în mod constant, ceea ce prezintă o serie de riscuri pentru sănătate pentru organism. Cercetări anterioare au arătat că stresul cronic poate duce la hipertensiune arterială, boli de inimă și la slăbirea sistemului imunitar.