• Un câștigător de șase ori consecutiv al Mr Olympia arată de nerecunoscut după ce a renunțat la antrenamentele intense de când s-a retras din culturism.
  • Dorian Yates se poate lăuda cu unul dintre cele mai de succes recorduri din istoria culturismului.
  • A înlocuit antrenamentul bazat pe greutăți cu exerciții cardio și de mobilitate, schimbându-și obiectivele pentru a se potrivi mai bine noului său stil de viață.

Un câștigător de șase ori consecutiv al Mr Olympia arată de nerecunoscut după ce a renunțat la antrenamentele intense de când s-a retras din culturism. Dorian Yates se poate lăuda cu unul dintre cele mai de succes recorduri din istoria culturismului, după ce a cucerit șase ani la rând, din 1992 până în 1997, mult râvnitul titlu de Mr Olympia.

Yates a fost renumit pentru poziția sa de luptător – care l-a ajutat să învingă concurenți precum Lee Haney, de opt ori Mr Olympia, și culturistul american Chris Cormier. Acum în vârstă de 60 de ani, el a dezvăluit în documentarul din 2019 The Original Mass Monster” că și-a pierdut o parte din mușchi de când s-a retras.

Foto: Instagram

În ciuda faptului că fizicul său arată foarte diferit față de cel din forma sa de competiție, Dorian rămâne în mare formă, după cum a relatat The Sun. A înlocuit antrenamentul bazat pe greutăți cu exerciții cardio și de mobilitate, schimbându-și obiectivele pentru a se potrivi mai bine noului său stil de viață. Într-o postare recentă pe Instagram, Dorian și-a arătat cei șase mușchi în timpul unei excursii la plajă, în timp ce a pozat alături de două femei îmbrăcate în bikini.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

El a pus o descriere la postare: Când cariera mea de culturist s-a încheiat, am continuat să mă antrenez destul de mult, dar de-a lungul anilor m-am întrebat de ce am nevoie cu adevărat și ce aș putea îmbunătăți. Așa că m-am orientat mai mult spre a lucra la mobilitate, cardio, respirație, sănătate mentală, spirituală și fitness. În zilele noastre, când mă antrenez cu greutăți, folosesc o greutate moderată doar pentru a menține mușchii și forța.”

Sub postare, un fan a comentat: Ai urât vreodată gândul de a deveni mai mic, Dorian, sau nu te-a deranjat prea tare?”. Răspunsul lui Dorian a părut să arate acceptarea corpului său în schimbare, deoarece a spus: Nu, nu, nu. Este în regulă ca obiectivele tale să se schimbe.”

Într-o altă postare, el a recunoscut: Pe atunci era destul de dificil să imi fac un costum. Astăzi, pot să iau unul de pe raft.”

Yates s-a retras din acest sport în 1997 și a recunoscut pentru Generation Iron că culturismul începea să se simtă ca o slujbă”. El a spus: Mi-am spus că atunci când voi începe să mă simt așa, mă voi gândi să mă opresc”.