• Nu se știe dacă acest lucru are legătură cu alerta de securitate din R. Moldova.
  • Astfel, mai multe avioane rămân la sol pe Aeroportul Internațional Chișinău.
  • Aeronavele care urmează să sosească la Chișinău sunt redirecționate în acest moment spre aeroportul din Iași.

Într-un anunţ postat în limba română şi în limba rusă, pagina de Facebook a aeroportului a comunicat pasagerilor că toate zborurile au fost anulate până la ora 16 din motive de securitate. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut apel la „vigilență maximă” după ce a primit documente de la serviciile secrete ucrainene care, în opinia sa, arată că Rusia intenționează să destabilizeze Republica Moldova prin utilizarea agenților provocatori pentru a ataca clădiri guvernamentale sub pretextul unor proteste publice, conform Baha și RFERL.

Conform deciziei Autorităţii Aeronautice Civile, spaţiul aerian al Republicii Moldova este închis temporar, până la orele 16.00. Rugăm pasagerii care au planificate zboruri astăzi să urmărească panoul informativ pe www.airport.md.

Potrivit canalului de Telegram @runway09, Republica Moldova şi-ar fi închis temporar spaţiul aerian, până la ora 16:00, din motive de securitate. Informaţia a fost confirmată în urmă cu patru minute de reprezentanţii Aeroportului Internaţional de la Chişinău.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Conform ziarulnationalmd, un avion al NATO patrulează în acest moment spațiul aerian al României, în preajma hotarului cu R. Moldova. Nu se știe dacă acest lucru are legătură cu alerta de securitate din R. Moldova. Astfel, mai multe avioane rămân la sol pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aeronavele care urmează să sosească la Chișinău sunt redirecționate în acest moment spre aeroportul din Iași.

Compania „Air Moldova” confirmă faptul că spațiul aerian al R. Moldova este închis temporar, însă nu explică motivele alertei de securitate. „Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al R. Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor. Orarul planificat astăzi va suferi modificări”, menționează compania aeriană într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.